Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 4 282 kJ / 1 023 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 0,14 g |
| Tuky | 0,00 g |
| Vláknina | 0,00 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 4 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 80,71 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do kastrůlku dáme cukr a za stálého míchání zkaramelizujeme na světlý odstín. Přidáme med, koření, zalijeme vodou, přidáme plátek citrónu a mírně povaříme.
Krok 2: Pak odstavíme, vyndáme citrón, přilijeme vodku a znovu zahříváme, až skoro k varu, ale nevaříme. Přecedíme do sklenic nebo šálků a ihned podáváme. Někde je zvykem přidat do vařonky lžičku kvalitního másla nebo vepřového sádla.
Zveřejněno 8. 7. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Ostravská vařonka II.
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/P2A
Moje poznámka
Ostravská vařonka II.
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/P2A
Nejnovější recepty
Medové dortíčky
Přidáno před 2 hodinami
Bábovka à la marcipánová štóla
Přidáno před 4 hodinami
Nadýchané domácí langoše s jogurtem
Přidáno před 11 hodinami
Listové košíčky se sýrem brie, brusinkami a ořechy
Přidáno před 11 hodinami
Mleté kuličky se žampiony
Přidáno před 22 hodinami
Skořicová kolečka
Přidáno před 23 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Šťavnaté zapečené kotlety
Gygy2 před 43 minutami
Mleté maso na způsob kebabu
l.sejkora před 53 minutami
Makové koláčky s povidly - cukroví
Evellinka před 1 hodinou
Výborné šlehačkové cukroví
Moni1703 před 1 hodinou
Sekaná "svíčková"
iveta.kroul před 2 hodinami
Vepřová játra v pikantní šťávě z papiňáku
Sahula před 4 hodinami
Bílá krémová česnečka
Sahula před 4 hodinami
Dušené hlávkové zelí
Jenn17 před 5 hodinami
Vaječný likér 8x jinak
Gablik před 5 hodinami
Tématické fráze:
vařunka,
uzení masa postup,
domácí vařonka,
vařunka recept,
hriatuo,
recept varunka,
recept na vařunku,
jak se děla vařonka,
jak se dela varunka,
domácí zabijačka recepty,
svařonka,
zabijačka recepty,
ostravska varunka,
zabijačka postup,
vánoční vařonka,
domaci vařunka,
vařunka recepty,
zabijačka recept,
domaci zabijačka recept,
postup zabijačky
Suroviny:
cukr krystal,
med,
voda,
vodka,
citron,
koření nové koření,
koření hřebíček,
skořice celá
Komentáře (4)
To sa rozskvari nadrobnucko nakrajana slanina a zaleje sa to slivovicou. robievali sme to vzdy na zabijacke..aby mraz nezasiel za prsty...no zabijacky uz nerobievame...taky dobry mraz som nezazila uz 2 roky....a ja hriatuo ani nemam rada