Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuřecí steak s meruňkou

Hodnocení receptu je 4,7 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

JanaDorazinova JanaDorazinova

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 229 kJ /
772 kcal
Bílkoviny58,33 g
Tuky58,33 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 208 mg
Sodík 2,83 g
Sůl7,50 g
Sacharidy3,33 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Plátek jemně naklepeme, mírně osolíme (hermelín je slaný), opepříme. Rychle opečeme na pánvi z obou dstran. Krok 2: Pak na plátek položíme slabší plátek hermelínu, na něj položíme půlku 1-2 meruněk (podle velikosti) a přes něj položíme silnější plátek sýra. Krok 3: Dáme zapéct pod rozpálený gril, dokud se oba plátky nespojí a mírně nezrůžoví. Jako příloha je ideální rýže, ale i brambory, hranolky atd. Krok 4: Vypečenou šťávu z pánve malinko zahustíme, přidáme sladkou papriku, pár kapek tabasca nebo tekutého chilli, chvíli povaříme a zahustíme.

Zveřejněno 2. 4. 2009

Poznámka autorky JanaDorazinova

Poznámka: pokud máte mražené meruňky, byly by lepší, u kompotovaných musíte počítat s tím, že budou trochu "rozpatlané" - ale je to moc dobré.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí steak s meruňkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zm7y

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí steak s meruňkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zm7y

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (13)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

spagetka už ať je tady!!!!:-)

Jani, dnes jsem se donutila si udělat aspoň něco k obědu a použila jsem tvůj recept, sice s mírnou obměnou, ale není to na extra recept -
takže: stehenní řízek jsem rozřízla na plát, posypala zeleným pepřem s 1 zrnkem koriandru(vše mleté), malinko osolila a nechala odležet.
Zprudka opekla na pánvi, pak jsem z hermelínu se zeleným pepřem ukrojila plátek a přepůlila. Půlku jsem dala na maso, na něj 2 půlky meruněk, přeložila,navrch zbývající půlku a 2 půlky meruněk a dala do kastrolku rozdusit(mmalilinko jsem podlila kapkou bílého vína).
Je to taková nouze z lenosti a nechuti si vařit jen pro sebe, ale bylo to i tak moc dobré, protože kuře+ovoce+hermelín, je prostě :-p:-p
Takže dík za inspiraci:yes::yes:, pokud budeš chtít, můžu finální foto dodat.

Báječná kombinace-hermelín a meruňka:yes:

Promiň, Marti!:-D:-))

sice je pomalu půlnoc, ale chuťový buňky mi tu trajdaj jak pominutý, Jani, ty mě zlobíš :-D:-D, vypadá to dobře :yes:

Jé to musí být dobré - už je tam :yes:;-):-p

Vypada to uzasne, sbihaji se mi sliny :-p

jéj,to musí byť dobré :-p Vyskúšam hneď ako sa dostanem ku kuracím prsíčkam :-)

Vypadá to úžasně :yes:

moc dobréééé, Eli!;-)

Tak to bych si dala...mňam :-p!

Tématické fráze:
kuřecí steak, kuřecí plátek s meruňkou, kuřecí s meruňkami, kureci maso s merunkami, kuřecí prsíčka s merunkou, kuře s meruňkou, kuřecí maso s meruňkou, kuřecí na meruňkách, kuřecí steak na pánvi, kuřecí maso na meruňkách, kuřecí prsíčka s meruňkami, kuřecí steaky, kuřecí s merunkama, mražení meruněk, kuřecí plátek s merunkami, recept na muffiny s meruňkou, kureci prsicka s merunkou recept, kuřecí plátky s merunkami, steak na medu, mražené meruňky

Suroviny:
prsa kuřecí, meruňky, sýr hermelín, sýr hermelín, sůl, pepř bílý, tuk

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu