Croissanty s mandlemi

Hella Kuchařka: Hella

Doba přípravy: 20 min + 100 min kynutí + 15 min pečení 24 porcí Moučníky , Drobné pečivo, Kynuté 26 názorů

Suroviny

670 g hladké mouky
42 g kvasnic (1 kostka)
100 ml mléka
170 ml vody
2 vejce
65 g cukr krupice
sůl
300 g másla
50 g mandlových lupínků na posypání
Recept si zatím oblíbilo 19 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Mouku prosejeme, osolíme, přidáme cukr, kvasnice, 1 vejce, mléko, vlažnou vodu a vypracujeme polotuhé těsto.

  2. Vyválíme na obdélník 40x20 a poklademe po celé ploše plátky másla. Nejlépe máslo "naškrábeme" škrabkou na brambory. Pak těsto přeložíme tak, že máslo uzavřeme uvnitř. Rozválíme těsto tak, aby máslo těsto neprotrhlo a necháme přikryté 10 minut kynout. Pak znovu přeložíme a rozválíme, znovu necháme 10 minut kynout a pak ještě jednou celé zopakujeme (celkem 3x překládáme a necháme kynout). Pak znovu přeložíme a rozválíme a necháme kynout 30 min, až těsto zdvojnásobí svou velikost. Pak těsto znovu rozválíme na obdélník 30x60 cm, rozkrájíme na čtverečky nebo trojúhelníčky a stočíme do rohlíků.

  3. Croissanty přeložíme na moukou vysypaný plech nebo pečicí papír a necháme je na něm alespoň hodinu znovu kynout.

  4. Pak je potřeme vejcem, posypeme mandlovými lupínky a pečeme v předehřáté troubě na 180 °C asi 12 - 15 min dozlatova.

Poznámka

S těstem se lépe pracuje, když si ho rozdělíme na 2 díly.

Můžeme plnit čokoládou na vaření, marmeládou nebo studeným vanilkovým pudinkem. Také je možné před posledním přeložením posypat těsto rozinkami a do těsta zaválet.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 7 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Croissanty s mandlemi

  • Věrka Věrka(neregistrovaná)

    Moc ráda zkouším nové recepty a tenhle nemá chybu. Hledala jsem croissanty, ale většinou to byly recepty na hodiny práce a čekání. Tenhle mě zaujal hned a je super. Manžel už má v sobě třetí a musím rychle zasáhnout, aby zůstalo pár k snídani :-D.. díky moc za parádní tip :-K

    Odpovědět

  • senky senky

    Hello:-K dnes nás tak dlouho honila mlsná, až nás dohnala:-D:-D a došla řada na Tvoje croissantky. Sice bez mandlí, ale i tak vynikající:yes::yes::-K Posílám díky, bod a foto :-K:-K;-)

    Odpovědět

  • Dana61 Dana61(neregistrovaný)

    jéžííííš tak toto jsem přehlédla - jsou nádherné:-D:yes:

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Helli, dnes jsem udělala tvoje croissanty a dělala jsem je poprvé, moc mě lákaly. Jsou vskutku výborné, tak jsem je nedělala naposled:-p Tobě dávám 15.boda:yes:

    Odpovědět

  • Irrena Irrena

    Dneska jsem je upekla:-pTrochu jsem je ošidila, nedala jsem tam tolik másla, protože mě zas honili povinnosti, pospíchala jsem, tak jsem udělala 10 maxi croissantů:-DJsou moc dobré, ale s celou dávkou másla by byly určitě ještě lepší;-)

    Odpovědět

  • Hella Hella(autorka receptu)

    Silviafredo, jsem ráda, že se zadařilo! Takovýto druh pečiva se musí vždy péct ve středu trouby. Ta druhá dávka byla možná lepší i tím, že kynuly déle. Málo vykynuté pečivo chutná po kvasnicích. Určitě to ještě vychytáš!

    Odpovědět

  • silvialfredo silvialfredo

    Ahoj...tak vyskusane. Su naozaj vyborne! Len nabuduce rozvalkujem este viac a este jedna vec, prve som dala do truby na spodok a velmi nenarastli a chutia trochu po kvasniciach. Druhe som dala do stredu a nadherne narastli a chutia vyborne. Plnila som ich marmeladou. Este raz dakujem. :yes:

    Odpovědět

  • Hella Hella(autorka receptu)

    Silviafredo, to jsi mě tedy zaskočila. Rozvaluji těsto tak dlouho, dokud nemá tendenci se protrhnout a máslo vylézt ven. Tak že to není o milimetrech, ale o tom, jak to jde. Čím tenčeji se ti podaří ho rozválet, tím více bude "lístkovat";-)

    Odpovědět

  • silvialfredo silvialfredo(neregistrovaný)

    Ahoj, prosim Ta, kolko mm ma mat to cesto po kazdom rozvalkani? Dakujem :-8

    Odpovědět

  • _Majduska350_ _Majduska350_

    Děkuju moc :-)

    Odpovědět

  • Hella Hella(autorka receptu)

    Nahoře, kousek pod názvem receptu píšu, že jich je asi tak 24 ks.

    Odpovědět

  • _Majduska350_ _Majduska350_

    Mám dotaz. Kolik jich asi tak přibližně bude z téhle dávky? :-)

    Odpovědět

  • k.radulka k.radulka

    Jsou moc moc moc moc dobré jen trošku mastnější ale komu by to vadilo, že :-D ještě jsem je naplnila nutelou, ale přiště je naplním až po upečení:-8 nedávala jsem je ani tak dlouho kynout, nebyl čas a dokynuli krásně v troubě při pečení, jen se pekli déle:yes:

    Odpovědět

  • Hella Hella(autorka receptu)

    Je pravda, že nejsou tak nadýchané, jaké jsem zvyklí kupovat, ale myslím si, že vám budou chutnat.

    Odpovědět

  • Hella Hella(autorka receptu)

    Sodovko, děkuji za upozornění, už jsem to opravila. Zuzano, opravdu je lepší ho nechat naposledy kynout rozválené. Až to budeš dělat, tak to poznáš. Můžeš si klidně vyválet kruh. Možná by ale bylo lepší už poprvé těsto složit jako psaníčko do čtverce. Z obdélníku se kruh válí hůř. Taky je dobře, když si těsto po každém vyválení odložíte někam třeba na plech, aby na pracovním stole takovou dobu nepřekáželo.

    Odpovědět

1 2

Tématické fráze: croasant recept sýrový croasant croasant recept na croasant croassant croassan recept croasant sýrové croissanty čokoládový croasant croissanty croissanty s pudinkem těsto na croasant recept na domácí croasant těsto na croissanty croassant recept máslový croasant recept croissanty recept těsto na croassan croasant s pudinkem domácí croasant

Zapomněl/a jsem heslo