Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zimní ovocný čaj

Voňavý čaj z kousků ovoce, skořice a hřebíčku zahřeje i v nejchladnějším dni. Připravte si doma zavařenou směs ovoce, pro kterou můžete sáhnout kdykoliv během zimy a užít si chvíle pohody se šálkem horkého čaje.

Hodnocení receptu je 4,7 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

strechulak

Snadný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 60 min Doba tepelné úpravy: 30 min

90 min (60 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie34 537 kJ /
8 255 kcal
Bílkoviny0,00 g
Tuky0,00 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 0 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy2 002,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Ovoce oloupeme, očistíme a nadrobno nakrájíme. Krok 2: Dáme do většího kastrolu a podlijeme trochou vody. Přidáme skoři a hřebíček. Přivedeme k varu a vaříme asi 30 minut. Krok 3: Přidáme cukr a mícháním ho rozpustíme. Pak přidáme šťávu z jednoho citronu a rum a již nevaříme. Krok 4: Horkou směs plníme do sklenic. Otřeme jim hrdla, zavíčkujeme je a obrátíme dnem vzhůru. Tak necháme do vychladnutí.

TIP: Jaké ovoce použít na pečený čaj

Zveřejněno 4. 10. 2008

Poznámka autora strechulak

Příprava čaje: odebereme lžičku i více do hrníčku (podle chuti), zalijeme horkou vodou a máme čaj. Čaj už vařím v září, říjnu a vydrží až do února, března.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zimní ovocný čaj

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/PNKy

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zimní ovocný čaj

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/PNKy

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

Ano, ovoce se promíchá s cukrem a kořením a provaří se. Já peču na plechu v troubě. Cukr se horkem rozpustí

Čaj vaříme i s cukrem?

Ono je tady více variací na toto téma. On to někdy člověk ani podle názvu nerozpozná. Já to sem dala jako Tekuté maliny.

Stále ještě je v nových receptech vpodstatě tentýž čaj.:-O Opravdu je takový problém se mrknout, jestli už stejný recept není?:-//

Tématické fráze:
pečený čaj recept, zapečený čaj, domácí ovocný čaj, ovocný čaj recept, pečený ovocný čaj, recept na pečený čaj, recept na ovocny caj, čaj v troubě, pečené ovocné čaje, domácí pečený čaj, pečený zimní čaj, zimní nápoje, vařený ovocný čaj, vařený čaj, domácí zimní čaj, ovocný čaj domácí, ovocne caje pecene, ovocný domácí čaj, domácí čaj, peceny caj

Suroviny:
broskve, cukr, koření hřebíček, skořice mletá, šťáva citronová, rum

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu