Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kachna na pomerančích a jablkách

Svatomartinské hodování se blíží a k tradičnímu menu neodmyslitelně patří pečená husa či kachna. Vyzkoušejte verzi pečené kachny s jablky a pomeranči. Díky přidanému ovoci docílíte úžasné nasládlé chuti masa i výpeku.

Hodnocení receptu je 4,4 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

alenaduch

Snadný

Doba přípravy 210 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 180 min

210 min (30 min příprava + 180 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie940 kJ /
225 kcal
Bílkoviny1,80 g
Tuky1,56 g
Vláknina11,70 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 15 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy45,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kachnu omyjeme a vložíme do pekáče. Posolíme a pokmínujeme. Krok 2: Jablka zbavíme jádřinců a nakrájíme na měsíčky, pomeranče také, i s kůrou. Krok 3: Část ovoce vložíme do kachny a zbytek do pekáče. Malinko podlijeme a pečeme na 160-180 °C asi 3 hodiny. Krok 4: Když je kachna upečená, ovoce odstraníme a podáváme nejlépe s bramborovým či houskovým knedlíkem a červeným zelím.

TIP: 7 oblíbených receptů na kachnu

Zveřejněno 28. 12. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/JPXK

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/JPXK

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Pomeranč jsem dala jen jeden, ale kdyby chtěl někdo tento recept dělat, tak ať nedává pomeranč s kůrou, šťáva byla trochu hořká;-(

Nojo, je trochu jiná, tady nejsou jablka. Vida!:-O A máme tu zcela nový recept.

Phamka: Tohle je přece dost jiný recept, i chuť bude trochu jiná...ostatně, tady je tolik receptů si vzájemně podobných (třeba větrníky), že se tohle mezi tím ztratí:-)

nic ve zlím ale neni to tak trochu tohle : http://www.toprecepty.cz/recept/2757-lahudkova-kac...
ale jinak bodík letí +3:yes:

Taky jsem dělala kuře s pomeranči bylo to dobré ale trochu kyselé , tak když jsem to dělala podruhé polila jsem to trochu medem a bylo to vynikající:-p

Znám, pochoutka, jen Alenko - pro neznalé radši připiš do receptu, že kůra buď chemicky neošetřená nebo pořádně vydrbaná ;-),a já přidávám ještě do výpeku červené víno ;-):-p:yes:

Tématické fráze:
kachna na pomerančích, kachna na pomerančích recept, kachna recepty, kachna recepty kachna na pomerančích, pečená kachna na pomerančích, kachna na medu s pomeranči, kachna na pomerančích a medu, kačena na pomerančích, kachna recept, kachna na pomeranči, recept kachna, recepty kachna, pecena kachna na jablkach, jablko do kachny, recept kachna na pomerančích, recepty kachna na pomerančích, kuře na jablkách a pomerančích, recepty na kachnu, kachna s pomeranči, recepty kachna domácí na pomeranci

Suroviny:
kachna, jablko, pomeranče, sůl, kmín celý

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu