Grundle
Pokud máte rádi ryby, tohle je recept, který musíte vyzkoušet. Grundle je označení malých sladkovodních rybiček, které jsou po usmažení dokonale křupavé a velmi chutné. Připravte je jako svačinku se zeleninou nebo jako hlavní chod.
Postup přípravy
Krok 1: Zmrzlé rybičky obalíme v mouce smíchané s kořením na ryby.
Krok 2: Smažíme na větším množství oleje dozlatova.
Krok 3: Rybičky solíme až na talíři.
Zveřejněno 24. 12. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Grundle
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/W8oE
Moje poznámka
Grundle
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/W8oE
Nejnovější recepty
Tarhoňa s restovanou zeleninou
Přidáno před 3 hodinami
Smetanová polévka s květákem a kořenovou zeleninou
Přidáno před 12 hodinami
Cukeťák
Přidáno před 13 hodinami
Korejský salát z okurek
Přidáno 17. 7. 2025 14:06:48
Tortilly z přebytkového kvásku
Přidáno 17. 7. 2025 12:21:38
Kuřecí kousky v domácí Sweet chilli omáčce
Přidáno 17. 7. 2025 07:54:17
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Meruňková marmeláda
MarcelaPa před 24 minutami
Kure pecene
raelggg před 1 hodinou
Jablečná bábovka
stepankovasarka před 1 hodinou
Tortilly z přebytkového kvásku
kucharicek14 před 2 hodinami
Znojemská omáčka s vepřovým masem
mariannamahrik před 3 hodinami
Cuketový perník
ZuzkaBob před 4 hodinami
Těstoviny se sýrovou omáčkou s houbami
lukasek.sarka.ladik před 6 hodinami
Panenkové medailonky dušené na špeku a cibuli
Debackey před 7 hodinami
Úžasný tvarohový moučník ke kávě
Terrana před 7 hodinami
Koprová polévka
Kajkajak před 8 hodinami
Tématické fráze:
smažené grundle,
grundle v troube,
co jsou grundle,
mražené grundle,
priprava grundlí,
grundle příprava,
priprava grundle,
grundle mražené,
ančovičky recept,
grungle,
grundle na grilu,
mrazene ancovicky,
co jsou to grundle,
smažené ančovičky,
rybičky grundle,
grundle cena,
grilované grundle,
ančovičky kde koupím,
uprava grundlí,
pecene grundle
Suroviny:
grundle,
mouka hladká,
koření na ryby,
olej
Komentáře (54)
Smažené staropražské grundle
http://dadalovakucharka.cz/ryb/rybr0033.html
Nerozmrazovali jsme je úmyslně, ale než jsme dojeli, tak byly rozmražené :)
A proč jste rozmrazovali?
Nechali jsme je rozmrazit, pak jsme je dali do hladké mouky a koření a dali rychle smažit/pražit. Nechali jsme je do zlatova pak jsme dali sůl a dali do připravené směsi - pažitka, bazalka, česnek a olivový olej.
Vypadalo to krásně, ale nedalo se to jíst :O Bylo to strašně hořké. Nevíte čím by to mohlo být ?
Děkujeme
Souhlasím s Ivanou, v Bulharsku je umí udělat skvěle, zejména v Primorsku v jednom menším rybím občerstvení, kde měli kromě grundlí (careviček) i další smažené ryby.
ja:
ja: