Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuřecí křenový závitek

Hodnocení receptu je 4,8 (12×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Anna Kocikova Anna Kocikova

Středně náročný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny

Porce: 2 porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 702 kJ /
407 kcal
Bílkoviny10,30 g
Tuky4,30 g
Vláknina21,80 g
Cholesterol 8 mg
Sodík 1,34 g
Sůl0,00 g
Sacharidy73,52 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Plátky masa i s kůží naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme z vnitřní strany směsí umíchanou ze 3 PL změklého másla a 3 PL nastrouhaného křenu. Krok 2: Smotáme do závitku, zajistíme nití (já zapomněla a musela jsem dodatečně, když se maso na pánvičce začalo rozbalovat), obalíme v hladké mouce a prudce na pánvičce osmažíme. Krok 3: Přendáme do zapékací misky. Na zbylém tuku na pánvičce orestujeme nakrájenou cibuli a česnek, přisypeme bazalku, necháme provonět a přidáme společně s nakrájenými rajčaty k závitkům. Krok 4: Přilijeme 1 dl vody, na každý závitek dáme plátek másla, zakryjeme a pečeme v troubě na 3/4 výkon 30 minut. Pak odkryjeme, stáhneme plamen a ještě 20 minut dopečeme. Krok 5: Závitky vyjmeme, odstraníme nitě, do šťávy přimícháme zelené bylinky - já měla libeček a podáváme s bramborem nebo bramborovou kaší.

Zveřejněno 23. 1. 2011

Poznámka autorky Anna Kocikova

Nechtělo se mi moc dělat s nějakou složitější náplní a potřebovala jsem zlikvidovat křen. Volba byla dobrá, chutnalo nám.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí křenový závitek

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OZvN

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí křenový závitek

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OZvN

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (13)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

:-))Děkuji za komentáře a přidělené bodíky:-K

krása:yes::yes:

Tohle nemusí chutnat špatně...:yes:

:-p:yes: mňam:-K

Aničko, tak to joo, tak to vypadá na super mňamku!! :yes:

Děkuji za bodíky:-K
Jejda Radulko,teď jsi mě úplně zaskočila a já si připadám jako vodnice-podvodnice:-)),co vydává cizí rcp za své:-O:-8Ale opravdu mi zbylo z minulého gulášového rcp něco málo křenu,tak jsem to tam vrazila:-*

:yes::yes:+4

hmmm..no kociánku...bravooo:yes: a ta fotěnka:yes:...ty teda jedeš diuče jedno;-):-p:yes::yes:

jj ted jsem četla v Apetitu či kde :yes:

Krása s chutí křenu, co dodat.;-);-);-)

Dobrý nápad ;-):-p:-p:yes::yes:

Tématické fráze:
kuřecí závitky s křenem, křenové závitky, kuřecí závitky, kuřecí krenové závitky, kuřecí závitek na šťávě, kuřecí závitky s křenem, závitky s křenem, jak zlikvidovat křen, kureci zavitek, závitek, závitky v křenových listech, kuřecí závitky s s křenem, křenov závitky, kureci s krenem, křenový zavitky, závitky v křenovém listy, křenový řízek, závitek s křenem, zavitky z kurecich stehen, kureci maso s krenem

Suroviny:
stehno kuřecí, máslo, křen, mouka hladká, cibule, česnek, rajče, sušená bazalka, sůl, pepř, máslo, bylinky zelené

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu