Kuřecí závitky v pikantní křenové omáčce

Anna Kocikova Kuchařka: Anna Kocikova

Doba přípravy: i s přípravou do 50 minut 2 porce Pro začátečníky 16 názorů

Suroviny

2 kuřecí stehna
sůl
mletý pepř
cm plátek másla
1 polévková lžíce oleje
1/2 nadrobno pokrájené červené cibule
1 kostka drůbežího bujónu
250 ml horké vody
motouz nebo nit na upevnění závitků
Na náplň do závitků:
3 cm široký plátek změklého másla
1/2 nadrobno pokrájené červené cibule
1/4 nadrobno pokrájené masité červené papriky
1/4 nadrobno pokrájené masité žluté papriky
2 nahrubo nastrouhané menší sladkokyselé okurky
1 kávová lžička hořčice
3 polévkové lžíce najemno nastrouhaného křenu
Na omáčku:
200 ml 12% sladké smetany
1 polévková lžíce hladké mouky
1 polévková lžíce hořčice
3 polévkové lžíce najemno nastrouhaného křenu
Recept si zatím oblíbilo 10 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí stehna opláchneme osušíme a opatrně vykostíme.

  2. Rozložíme na prkýnko kůží dospod a nejlépe přes folii, nebo igelitový svačinový sáček mírně naklepeme. Lehce po obou stranách osolíme a poprášíme pepřem.

  3. V misce si umícháme náplň. Vidličkou rozmícháme máslo s hořčici, přidáme všechny zbývající uvedené suroviny a nejlépe rukou promícháme náplň, kterou pak stejnoměrně rozetřeme na rozklepané pláty masa. Maso opatrně zavineme a omotáme motouzem.

  4. V hrnci si rozehřejeme olej s máslem a závidky zprudka ze všech stran osmahneme. Přidáme pokrájenou půlku cibule a necháme 4minutky orestovat. Podlijeme 250 ml horké vody, rozdrobíme kostku bujónu a pod pokličkou na mírném plameni dusíme do změknutí masa cca 25minut.

  5. Měkké maso vyjmeme, odstraníme motouz a kůži(jde to velice lehce)a uchováme v teple.

  6. Ve smetaně rozmícháme hořčici s moukou, vlijeme do vařící šťávy a necháme 10minut provařit. 5minut před koncem přidáme nastrouhaný křen a vložíme závitky na prohřátí.
    Jako příloha se hodí houskový knedlík, nebo rýže.

Poznámka

Byla jsem na vážkách,jestli vůbec mám dodělávat omáčku. Po změknutí závitků byla šťávička hrozně mňamkovní,že by se dala bez další úpravy jíst okamžitě s rýží a masem. Ale manžel se těšil na"křenovku"...Kůži na mase jsem nechala záměrně,líp se mi závitky balily. V závěru šla kůže krásně a lehce sloupnout.

O dnešní moc chutné jídlo se tady s Vámi všemi ráda podělím.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 7 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Kuřecí závitky v pikantní křenové omáčce

Předchozí 1 2

Tématické fráze: příloha ke křenové omáčce kuřecí závitky omáčka pikantní kuřecí závitky kuřecí závitky s křenem kuřecí závitky závitky z kuřecího masa kureci maso v krenove omacce kuřecí prsa s křenovou omá křenové závitky závitky z kuřecích kůží kuřžecí závidky krenova omacka s kuřecím masem kuřecí prsa s křenem kuřecí v křenové omáčce kuřecí prsa a křenová omáka prsa v krenove omacce kuřecí prsa s pepřem a křenem krenova omacka s horcici kuřecí maso s křenem kureci na krenu

Zapomněl/a jsem heslo