Závitky z kysaných zelných listů

Jenda1 Kuchař: Jenda1

Mleté maso 22 názorů

Suroviny

Kysané zelné listy
kysané zelí
mleté maso
česnek
mletý pepř
drcený kmín
sůl
vajíčko
strouhanka
cibule
anglická slanina
šunka (měkký salám)
uzený sýr
sádlo
voda na podlévání
Recept si zatím oblíbilo 17 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Do mletého masa zapracujeme sůl, česnek, mletý pepř, drcený kmín, vajíčko a strouhanku. Anglickou nakrájíme na nudličky, cibuli na céčka, šunku a uzený sýr na hranolky (viz foto).

  2. Z mletého masa vytvoříme placky, položíme na ně šunku se sýrem, uzavřeme a zabalíme do zelného listu.

  3. Na sádle restujeme anglickou s cibulí, odstavíme a posypeme kysaným zelím. Na tuto vrstvu klademe zelné závitky, podlijeme teplou vodou, vložíme do rozpálené trouby (cca 200 stupňů) a za občasného podlévání a polévání pečeme zhruba 70-90 minut.

Poznámka

Tento recept dělávám dvakrát ročně. Když nově naložené zelí je prokvašené a pak když doberu zelí z listů ze dna zeláku.

Pro nové "toprecepťáky" vkládám link na postup při přípravě mletého masa: http://www.toprecepty.cz/recept/4475-klobasniky/

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Závitky z kysaných zelných listů

  • Jenda1 Jenda1(autor receptu)

    Děkuji za přízeň:-K.

    Odpovědět

  • knedlicek knedlicek

  • jitka55 jitka55

    Jendo, skvělá kombinace! Sbíhají se mi sliny!

    Odpovědět

  • Paprika Paprika

    Jendo1 - jsi fakt 1*. Tvé fotky jsou téměř vždy velmi slinopudné :-p:-p :-D:-D :yes::yes: ;-)

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    Děkuji všem za rady. :-K

    Odpovědět

  • yanull yanull(moderátorka)

    Nechci se Janovi montovat do jeho výborného receptu, ale pro Elzu bych měla malou radu,i když 60 mi není, v Rusku jsem nebyla a cara neviděla :-) Kdyby si toto jídlo chtěla udělat, může použít hlávku zelí a z těch velkých listů seříznout prostředek a pak je spařit v horké vodě, aby změkly a dalo se do nich balit. A nebo se prodává rýžový papír, do něj bych to taky v případě nouze zamotala a jako základ bych dala sáček kysaného zelí. Janovi ráda posílám bodík.

    Odpovědět

  • samouk samouk(neregistrovaný)

    Výbušná - nevím kolik toho bude,listy musí být zatížené a potopené.Rozhodně to nepřesolte radši míň,to je spíš kvůli desinfekci proti plísni,ne pro chuť.Asi jako když vaříte hrnec brambor.

    Odpovědět

  • vybusna vybusna(moderátorka)

    samouk vdaka a este...ako velmi slany mam urobit roztok....magdalenka...kvasaky nerobievam ;-(

    Odpovědět

  • samouk samouk(neregistrovaný)

    Magdalenko, já bych Vám s cibulí poradil,ale jako nereg.nemůžu na fotoalba, tak nevím jak je sušená.(krájená nebo palice)Pojďte radši na pokec.

    Odpovědět

  • samouk samouk(neregistrovaný)

    žádná konrola, já jsem jenom radil Elize a psal Jendovi.Vtom jste se tu objevila Vy a hned jsem v maléru.To neplatí.

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    ...takže kontrola nie?;-)

    Odpovědět

  • samouk samouk(neregistrovaný)

    Magdalenko,už máte dávno spát.Přeji ještě jednou dobrou noc.

    Odpovědět

  • samouk samouk(neregistrovaný)

    Výbušná, ano tu slanou vodu,já jsem se upsal.To jak píšu potmě.

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    jasné -ako keď robíš kvasáky...

    Odpovědět

  • samouk samouk(neregistrovaný)

    Jenda 1 -bezva recept, něco podobného se vaří jako Sarmale v Rumunsku a Moldávii. Je to bez šunky a sýra.Je možné použít na zabalení,když nejsou kyselé zelné listy jako náhradu kapustové nebo vinné listy.Jinak do hrnce vrstvit kys.zelí,závitky,zelí,ideální je proložit uzenou nožičkou nebo menším kolínkem. A tak bychom se dostali až do Maďarska ke Kološvárskému zelí.Kuchyně nezná hranice.

    Odpovědět

Předchozí 1 2

Tématické fráze: zelné závitky z kysaného zelí nakládané zelné listy plněný zelný list rumunsko kvašené zelné listy závitky z kysaného zelí zelné závitky plněné kysané zelné listy naložene zelne listy závitky v zelném listu závin z kysaného zelí sarmale sarmale recept mleté maso v zelném listu nakladáné zelí do kamenáku závitky v zelném listě plíseň v zeláku zelne listy rumunske recepty nakládaný zelný list kvaseny zelny list

Zapomněl/a jsem heslo