Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Smetanové těstoviny se šunkou, sýrem a rajčaty

Jednoduché, rychlé a neodolatelně chutné! Těstoviny se sýrem a rajčaty patří mezi klasiku, která nikdy nezklame. Voňavá rajčatová omáčka, rozpuštěný sýr a oblíbený druh těstovin tvoří dokonalou kombinaci pro všední den i pohodový víkend.

Hodnocení receptu je 4,9 (15×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Pajaja

Snadný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 15 min

35 min (20 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 469 kJ /
2 263 kcal
Bílkoviny148,78 g
Tuky51,02 g
Vláknina15,08 g
Cholesterol 343 mg
Sodík 4,09 g
Sůl9,59 g
Sacharidy295,85 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu. Krok 2: Na oleji necháme zesklovatět najemno nakrájenou cibuli. Krok 3: Přidáme na kostičky nakrájenou šunku. Osolíme, opepříme a přidáme plechovku rajčat. Necháme odklopené, aby se odpařila téměř všechna tekutina. Krok 4: Do směsi vmícháme trojúhelníčky taveného sýru, necháme rozpustit a odstavíme z plotny. Teprve potom zalijeme smetanou. Krok 5: Slité těstoviny promícháme s připravenou směsí a na závěr posypeme strouhaným sýrem. Krok 6: Slité těstoviny promícháme s připravenou směsí a na závěr posypeme strouhaným sýrem. Necháme při 200 °C zapékat 15 minut v troubě.

TIP: Zapečené těstoviny se šunkou, sýrem a smetanou

Zveřejněno 4. 3. 2011

Poznámka autorky Pajaja

Je to rychlovka, která chutná nejen dětem. Dokonce i můj přítel, který na flákotu nedá dopustit si pochutnal.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2ggJ

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2ggJ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (14)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Moc dobré a rychle hotové. 😊

Hledala jsem nějakou rychlou večeři, nad kterou se děti nebudou ofrňovat a toto melo velký uspech. Budu dělat častěji!

marcela239: Tak to mě těší, Marcelko, že jste si pochutnali. . . Někdy nemusí jít o složité jídlo, aby uspokojilo. Děkuji :-K

Výborné jídlo, právě uvareno. Sýr jsem dala italský, drobně strouhany :yes:

vynikající mě is přítelem to mooc chutnalo,dekuju:yes:

+1 bodík. Je to výborné, zrovna jsem uvařila a hltám :-):-) Děkuji za recept.

chocolate: Tak to jsem ráda, že pokrm posloužil jako rychlovka a chutnal i manželovi. Jak píšu v poznámce, můj přítel je hlavně masovej a to je pak těžký mu předkládat cokoliv jinýho. Ale toto mu taky chutnalo. Díky :-K:-)

Pajajo:-K, ač je to jednoduché jídlo tak potvrzuji, že je výborné.Dnes jsem ho zvolila jako "nouzovku" na chalupě a nelituji.+6
I u nás jedl dokonce i můj muž, který jinak podobná jídla odmítá.

taky to dělám,je to rychlé jídlo..jen u nás jsem to pojmenovala"Do pekáčku",protože to jíme přímo z něj:D:yes:

:-) krásná poznámka:yes:+

Tématické fráze:
těstoviny se šunkou, smetanové těstoviny, těstoviny se šunkou a smetanou, těstoviny se šunkou a sýrem, těstoviny se sýrem a smetanou, těstoviny se sýrem, testoviny se smetanou, testoviny s tavenym syrem, těstoviny šunka, těstoviny smetana, testoviny s rajcaty, těstoviny šunka smetana, těstoviny ze sýrem, těstoviny s rajčaty a sýrem, recepty těstoviny smetana šunka, špagety se šunkou a smetanou, špagety se šunkou a rajčaty, těstoviny smetana šunka, těstoviny recepty, rajčata smetana

Suroviny:
těstoviny, šunka, sýr strouhaný, cibule, rajče loupané, sýr tavený, smetana na vaření, sůl, pepř mletý

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu