Chleba z Vysočiny

Bibinka Kuchařka: Bibinka

Doba přípravy: do 2 hodin 1 pecen Domácí pekárna 16 názorů

Suroviny

380 ml vlažné vody
3 lžičky octa
2 lžičky soli
1 lžička cukru
1 lžička celého kmínu
3 lžičky drceného kmínu
21 g droždí (nebo 2 lžičky sušeného)
270 g žitné chlebové mouky
270 hladké mouky
Na potírání při pečení:
3 lžičky vody
3 lžičky oleje
3 lžičky octu
Recept si zatím oblíbilo 15 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Do pečky dáme suroviny jak jsou za sebou napsané. Nastavíme velikost střední, barvu tmavší a péct na klasik.

  2. Já si chleba v pečce nastavím na program Těsto a pak peču v troubě - ty tvary z pečky se mi prostě nelíbí.

Poznámka

Dobré je dát do chleba také nasekané vlašské ořechy.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 9 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Chleba z Vysočiny

  • BILKOVAI BILKOVAI

    Chleba jsem v žádné nádobě nepekla. Měla jsem ho volně na plechu. Myslela jsem si, že když se to peče v nádobě, tak ta kůrka na bocích není to pravé. Nebo se mýlím? Chtěla bych mít chleba, jak z obchodu a nějak to není ono:-S

    Odpovědět

  • eva hubova eva hubova

    Mi když těsto nakynulo,tak jsem udělala šišku,dala na plech s pečícím papírem,nechala ještě nakynout asi 15minut,přikryté útěrkou.CHleba jsem pekla v troubě,na pečícím papíru na 180°C na plechu a vedle chleba na plechu jsem měla postavený hrnek s vodou.:-))a před pečením ho propíchám několikrát špejlí.

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka(autorka receptu)

    BÍLKOVÁ, máš ho krásnej a podívej na můj rozkrojený, taky není bůchví jak vysokej, ale záleží na tom v čem ho pečeš. Já buď v Římském hrnci, nebo mám takový skleněný oválný pekáček a jednou jsem pekla v srnčím hřbetu, ale to mi zas připomínalo tu škatuli jako z pečky;-)

    Odpovědět

  • drahulin drahulin

    Bibinko je to:yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • BILKOVAI BILKOVAI

    Vynikající. Jen jsem ho měla nižší. Jak to děláte, že máte takový krásný baculatý pecen. Poradí někdo...Dovolila jsem si přidat fotto:-)

    Odpovědět

  • kudlova3 kudlova3

  • eva hubova eva hubova

    Bibinko,chleba mám upečený,ještě nebyl docela vychladlý,už mi ho rozkrájeli,jen jsem zapomněla na potírání dát olej,zadělávala jsem to ručně(na DP mi praskl řemen),tak to nebude tak propracované,jinak chuť výborná:-p:yes:+9

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka(autorka receptu)

    Drobku, tím se jenom potvrzuje, že český člověk ať je kdekoliv si umí všechno vymyslet a nahradit;-)

    Odpovědět

  • Drobek Drobek

    :-) Nejen že se mi cihla z pekárny nelíbí na pohled, ale ono to nemá tu správnou kůrku, má to dole díry po vrtulkách. Tak jsem milou pekárnu vyhodil, zadělávám v normálním robotu. Ošatku jsem tady v Americku marně sháněl, všichni, i pekárny tu pečou cihly. A tak jsem to vyřešil litinovou pánví. Jde o to, aby se chleba "nerozutekl". To umí ta ošatka kterou nemám, ale i ta pánev to podrží do krásného bochníku. Průměr 20 cm, vyložená pečícím papírem, jaký to vynález.:-O

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka(autorka receptu)

    Drobku, pravdu díš, chlebík je pečený v troubě a jak píše Jikotka, mám ten samý problém, ta "cihla" z pekárny se mi nelíbí a připomíná mi to tousty a chleba, musí být chleba, buď pecen, nebo veka. Takže v pečce zadělávám na program těsto! Někdy to peču v Římském hrnci, někdy v pekáči z tvrzeného skla-jako tento;-);-);-)

    Odpovědět

  • lemarti lemarti

    Bibinko krásný chlebíček;-):-)+8:yes:

    Odpovědět

  • Jikotka Jikotka

    Chlebík vypadá moc hezky,ale není z pečky že ne :-? Drobku pořídila jsem si na chleba ošatku a v pekárně pouze zadělávám,nepřišla jsem na chuť tomu tvaru z pekárny :-8:-8:-8:-D

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

  • Drobek Drobek

    :-p Bibinko,. chlebíček vypadá přenáramně. Jen mi prozraď kde sehnat pekárnu co nepeče cihly? Asi to půjde do trouby, protože už podle ingrediencí je to dobrota.:-))

    Odpovědět

  • misza misza

    Povedený chlebík:-*:yes:

    Odpovědět

Předchozí 1 2

Tématické fráze: potírání chleba potirani chleba pri peceni pekáč na chleba chléb vysočina domácí pečení chleba chleba v pekáči pečení chleba v troubě pravý domácí chleb pekac na peceni chleba český chléb recept potírání chleba před pečením jak postavit pec na chleba domácí chléb v troubě potírání chleba recept chleba vysočina pekáče na chleba potírání chleba vodou chleba z vysočiny cesky chleba recept domácí chléb pečený v troubě

Zapomněl/a jsem heslo