Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 5 569 kJ / 1 331 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 38,68 g |
| Tuky | 9,33 g |
| Vláknina | 18,50 g |
| Cholesterol | 213 mg |
| Sodík | 48 mg |
| Sůl | 0,03 g |
| Sacharidy | 263,85 g |
Postup přípravy
Krok 1: Z hrubé mouky, žloutku, mléka a soli vypracujeme těsto a necháme ho asi hodinu odpočinout.
Krok 2: Mezitím připravíme brambory (oloupat, pokrájet a uvařit).
Krok 3: Když jsou brambory uvařené, slijeme vodu do jiného hrnce, ve kterém uvaříme noky z předem připraveného a odpočatého těsta.
Krok 4: Poté smícháme brambory a uvařené noky, protřepeme a podáváme. Na talíři omastíme sádlem s dozlatova opečenou cibulkou.
Zveřejněno 11. 3. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Přesbidlo
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lv6V
Moje poznámka
Přesbidlo
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lv6V
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno 23. 12. 2025 14:03:02
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno 23. 12. 2025 13:14:59
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dvojctihodná zelňačka
Leni1970 před 15 hodinami
Jednoduché máslové sušenky
Malibu002 před 15 hodinami
Hrnkový drobenkový koláč s povidly
Malibu002 před 15 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
Malibu002 před 16 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Joushef před 17 hodinami
Jednoduché Raffaelo kuličky
Danstejn před 18 hodinami
Pečené nudličky z kapra
TondaJ před 18 hodinami
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 19 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Alamatej před 19 hodinami
Tématické fráze:
přesbidlo s cibulkou,
přesbydlo,
staročeské přesbidlo,
přezbidlo,
hazidlo,
přezbydlo,
házidlo recept,
jak se vaří přesbidlo,
pres bydlo,
přesbydlo recept,
jidlo presbidlo,
brambory přes bidlo,
břesbidlo,
přez nebo přes,
recept na přesbydlo,
recept--pres bydlo,
hazidlo pres bydlo,
staročeské přesbydlo,
jak uvařit noky,
staročeské bidlo
Suroviny:
brambory,
mouka hrubá,
žloutek,
mléko,
sůl,
sádlo,
cibule
Komentáře (17)