Omáčka ze sušených hříbků
Houbové omáčky nám do kuchyně přináší nádhernou vůni lesa. Do omáček se hodí lesní i kupované houby. Použít můžeme nejen sušené, ale i čerstvé, naložené či zamražené houby.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 197 kJ / 525 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 11,37 g |
Tuky | 42,47 g |
Vláknina | 0,60 g |
Cholesterol | 123 mg |
Sodík | 89 mg |
Sůl | 0,20 g |
Sacharidy | 24,03 g |
Postup přípravy
Krok 1: Sušené houby namočíme do studené vody přes noc, nebo alespoň na 2 hodiny.
Krok 2: Další den je dáme vařit, dolijeme vývar nebo vodu a přivedeme k varu.
Krok 3: Přidáme sůl, kuličky pepře a nového koření, bobkový list, drcený kmín, masox a necháme vařit.
Krok 4: Mezitím si připravíme zásmažku z másla a mouky. Hned jak máme zásmažku udělanou, zahustíme houby a pomalinku provařujeme. Ke konci varu zjemníme smetanou a popřípadě můžeme ještě dosolit podle chuti.
Krok 5: Podáváme s knedlíkem nebo těstovinami.
Zveřejněno 27. 4. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Omáčka ze sušených hříbků
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/NE3L
Moje poznámka
Omáčka ze sušených hříbků
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/NE3L
Nejnovější recepty
Cuketový koláč se sýrem vhodný i pro diabetiky
Přidáno před 10 hodinami
Ajvar z paprik
Přidáno před 10 hodinami
Vafle z přebytkového kvásku
Přidáno před 14 hodinami
Řecký salát z okurek
Přidáno před 17 hodinami
Tiramisu roláda podle Míši Landové
Přidáno před 22 hodinami
Proteinový sendvič s čokoládovým cottage
Přidáno 20. 7. 2025 15:37:49
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřová kýta na smetaně
jtrecepty před 5 hodinami
Bábovka s termixem
anyge před 6 hodinami
Krupicovo - tvarohové poháry s ovocem
Agness002 před 7 hodinami
Hrníčková cuketová buchta
Mery53 před 7 hodinami
Americké čokoládové cookies
Theodora před 7 hodinami
Rybíz á la brusinky
Ludmilka Sykorova před 8 hodinami
Letní nudlový salát s arašídovou omáčkou
Simona Maskova před 8 hodinami
Cuketová směs na topinky
Tom_Krupa před 9 hodinami
Broskvové řezy s pudinkem
danusepet před 9 hodinami
Uzená polévka s houbami a krupicovými nudlemi
Jan Nemec před 10 hodinami
Tématické fráze:
houbova omacka ze susenych hub,
omáčka z hříbků,
jak použít sušené houby,
susene houby do omacky,
susene houby omacka,
recepty ze sušených hub,
sušené houby recepty,
použití sušených hub,
jak upravit sušené houby,
jak vařit sušené houby,
hřibová omáčka recept se smetanou,
jak vařit ze sušených hub,
omáčka sušené houby,
omačka s hříbků,
vaječina s hřibama,
susene houby pouziti,
sušené hřiby-recepty,
hřibova omačka,
hřibová vaječina,
sušené houby
Suroviny:
houby sušené,
smetana 12%,
mouka hladká,
máslo,
sůl,
pepř,
koření nové koření,
bobkový list,
kmín drcený,
vývar masový
Komentáře (16)
Mám na to vajíčko na koření,to jen pak vytáhnu a koření vyhodím
To je dobrá rada,to stím kořením,naštětí vajíčko mám :)
Jinak Severi, já už jinak celé koření nevařím, vkládám do nerez vajíčka na čaj ať třeba do polévek, omáček atd. vyndám jen vajíčko a je to. I takhle táhnu vývar třeba hovězí.
U nás letí spíš nakyslé omáčky, takže kápnu i ocet a citron
To je velmi praktická věc do každé kuchyně