Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Surimi pomazánka (krabí tyčinky)

Surimi, často zvané krabí tyčinky, mají s krabím masem společného jen málo – obvykle jde o výrobek z masa bílých ryb. V této pomazánce jim dělají společnost vařená vejce, máslo a majonéza, které se postarají o krémovou konzistenci. Ochutnat by ji měli i ti, kteří běžně rybám moc nefandí.

Hodnocení receptu je 4,7 (17×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Katali

Snadný

Doba přípravy 15 min Doba přípravy: 15 min

15 min (15 min příprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 680 kJ /
2 075 kcal
Bílkoviny69,14 g
Tuky185,41 g
Vláknina4,80 g
Cholesterol 938 mg
Sodík 2,56 g
Sůl6,10 g
Sacharidy31,10 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vejce uvaříme natvrdo v osolené vodě. Krok 2: Změklé máslo smícháme šlehačem s majonézou, sýrem a hořčicí. Krok 3: Surimi a cibuli rozmixujeme např. ponorným mixérem dohladka, pak přidáme oloupaná vejce a ještě pomixujeme. Krok 4: Vznikne hustá pasta a tu přidáme do připravené směsi a pořádně smícháme. Krok 5: Podle chuti osolíme a opepříme. Krok 6: Podáváme na pečivu samotné, nebo můžeme použít jako podklad na chlebíčky a jednohubky.

TIP: Jak dlouho vydrží pomazánka?

Zveřejněno 22. 7. 2011

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Gwo3

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Gwo3

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (15)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Opravdu skvělá pomazánka

Lucka:
Ano.
Ochutnejte, žádnou újmu neutrpíte...:-))

Tyto známé krabí tyčinky se konzumují hned po rozmrazení ? tzn.syrové, bez dalších úprav (např.např.vaření/spaření) ?
Ráda bych je správně připravila a různě vyzkoušela.

ramona: "pejsek s kočičkou vařili dort", když už chceme citovat.

český recept typu : " Jak pejsek a kočička pekli dort "
pomazánka ze surimi jsou tyčinky na kousíčky,vařený celer nastrouhat na slzičky a budˇsmetana neb jogurt ochutit a natřít na chlebíčky nahoru plátečky citronu (bez pecek bez kůry )...:-!

to je super recept je mi 11 a dělám ho už 3 roky :-)):-D:yes:

Dělám podobně, jen místo másla dávám jogurt a dochucuji ještě trochou citronové šťávy a nemixuji :-) Tento typ pomazánky všem chutná ;-)

Výborný recept :yes::yes:

Já ji dělám taky je výborná a dlouho nevydrží.

Rozhodně vyzkouším, zatím uděluji 4. bod. :yes::-K

Já sice vím, že SURIMI nemá s krabem nic společného, ale taky je mám ráda. líbí se mi tvá pomazánka:-p:yes:

Tématické fráze:
pomazánka z krabích tyčinek, pomazánka ze surimi tyčinek, surimi pomazánka, krabí pomazánka na chlebíčky, krabí pomazánka z tyčinek, pomazánka z tycinek surimi, humrová pomazánka z krabích tyčinek, pomazanka ze surimi, pomazánka surimi, humrová pomazánka ze surimi, krabi tycinky, surimi tyčinky, domaci pomazanka ze surimi tyčinek, pomazánka z surimi tyčinek, pomazànka z krabìch tyčinek recept, pomazanky z krabich tycinek, pomazánka z krabích tyčinek na chlebíčky, tyčinky surimi recept, pomazánka s krabích tyčinek, pomazánka z krabích tyčinek s celerem

Suroviny:
surimi, vejce, cibule, máslo, majonéza, hořčice, sýr tavený, sůl, pepř mletý

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu