Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 10 485 kJ / 2 506 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 9,00 g |
Tuky | 1,00 g |
Vláknina | 18,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 2 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 606,30 g |
Postup přípravy
Krok 1: Meruňky vypeckujeme. Tři čtvrtiny jich nameleme a zbylou čtvrtinu pokrájíme na kousky o velikosti zhruba 1cm. Smícháme dohromady ve velkém hrnci a dáme vařit.
Krok 2: Sáček Gelfixu smícháme s dvěma lžícemi cukru a přimícháme do meruněk. Dvě až tři minuty povaříme a pak přidáme zbylý cukr, citronovou šťávu a hrst čerstvých malin. Mícháme a vaříme dalších 15 minut.
Krok 3: Do každé skleničky dáme 3 lístky máty a přelijeme marmeládou. Pevně zavíčkujeme a obrátíme dnem vzhůru. Takto necháme v klidu alespoň 5 minut. Já nechávám i déle.
Krok 4: Tip: Pokud chceme před plněním do sklenic vyzkoušet želírovací schopnost marmelády, tak si jí kápneme trochu na studený talířek. Pokud je marmeláda málo tuhá, přidáme další citronovou šťávu.
Zveřejněno 24. 7. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vyletněná meruňková marmeláda
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5A4A
Moje poznámka
Vyletněná meruňková marmeláda
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5A4A
Nejnovější recepty
Kuřecí čína se žampiony
Přidáno před 1 hodinou
Kuřecí s adžikou a kukuřicí
Přidáno před 18 hodinami
Domácí jablečný štrúdl se švestkami
Přidáno 14. 10. 2025 14:33:04
Jelení závitky
Přidáno 14. 10. 2025 13:01:02
Pikantní pečená rajčata
Přidáno 14. 10. 2025 12:33:53
Špekovo-papriková pomazánka
Přidáno 14. 10. 2025 11:57:44
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rybí filé na italský způsob
Jan Nemec před 1 hodinou
Mexický bramborový salát
wimra před 1 hodinou
Zelí ve sladkokyselém nálevu sterilované
anavob před 1 hodinou
Muffiny s višňovou marmeládou
beruska22 před 2 hodinami
Krémová polévka z pečeného česneku
rybarka007 před 2 hodinami
Frankfurtská polévka s brambory, mlékem a smetanou
wimra před 3 hodinami
Jogurtová bábovka II
Sima1996 před 4 hodinami
Kanellbular - skořicové šneky
Lejji_ před 5 hodinami
Falešná dršťková z hlívy
oring před 7 hodinami
Mrkvová buchta
veronika_straka před 7 hodinami
Tématické fráze:
meruňková marmeláda bez gelfixu,
merunkova marmelada s matou,
merunková marmeláda,
meruňková marmeláda pečená,
meruňková povidla,
meruňková povidla recept,
výborná merunková marmeláda,
broskvová marmeláda s mátou,
meruňková povidla pečená v troubě,
meruňková marmeláda recept,
meruňkový džem s mátou,
čím nahradit kyselinu citronovou,
netradiční meruňková marmeláda,
zdravá merunkova marmelada,
broskvová marmeláda s jablky,
merunková marmeláda s kyselinou citronovou,
rychlá meruňková marmeláda,
recept meruňková marmeláda s mátou,
čím nahradit gelfix,
merunková marmeláda výborná
Suroviny:
meruňky,
gelfix 2:1,
cukr krystal,
šťáva citronová,
maliny,
máta čerstvá
Komentáře (10)
Za pěknou marmeládku ti dávám 3.bod
Mám ráda jídlo ne příliš sladké, takže jsem možná měla ubrat trochu cukru, ale spíš to bude tím, že meruňkdy, které jsem použila, byly zralejší než zralé
S tou kyselinou citronovou to jde taky, to je pravda..ale já pořád nějak nemůžu přijít na chuť "chemikáliím" a tak se snažím do všeho dát co nejmíň věcí v prášku a co nejvíc přírodních čerstvých ingrediencí, když je mám po ruce. Bohužel jsem ještě nepřišla na to, jak nahradit Gelfix...máte pro mě nějaký tip?:)