Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Indiánci II

Piškotový základ, bílkový sníh a to vše přelité čokoládou. O čem je řeč? No přeci o indiáncích, oblíbeném českém zákusku, který naleznete v každé cukrárně. Jeho menší a jednodušší verzi můžete připravit pokud použijete piškoty.

Hodnocení receptu je 4,4 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

slunickovin slunickovin

Snadný

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 120 min

120 min (120 min příprava)

Suroviny pro 1 dávka

asi 60 ks

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 278 kJ /
1 501 kcal
Bílkoviny23,10 g
Tuky0,23 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 462 mg
Sůl0,92 g
Sacharidy351,54 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Piškoty potřeme marmeládou. Ze 7 bílků ušleháme sníh nad párou, při šlehání postupně přidáváme cukr. Krok 2: Naplníme cukrářský sáček sněhem a na piškot potřený marmeládou děláme krouživými pohyby špičky. Krok 3: Špičky vložíme do mrazáku zhruba na hodinu a půl, aby ztuhly. Krok 4: Čokoládu rozehřejeme ve vodní lázni. Ztuhlé špičky poléváme čokoládou.

TIP: Jak rozpustit čokoládu ve vodní lázni?

Zveřejněno 29. 11. 2012

Poznámka autorky slunickovin

Bílků můžete dát kolik chcete, já dávám na 1 bílek 5 dkg cukru a když dělám kokosové, tak i 5 dkg kokosu.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Indiánci II

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/DWny

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Indiánci II

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/DWny

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (14)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

moc pěkné:-p:yes::yes::-K

maiva:mně se totiž vždycky tyto dva druhy pletli,tak jsem je nazvala po svém...a máš pravdu ve vyhledávači by se ukázalo něco jiného...děkuji za připomínku,já to beru v pohodě, tak to má být a ráda se nechám poučit:-K

slunickovin::yes::-Dpěkné, líbí se mi ta oprava. Protože, když pak ve vyhledávači si něco zadám, tak najdu i řadu úplně něčeho jiného:-8. Což vzniká z toho, že si každý nazve jak se mu zdá a ve výsledku je to ... v kytkách:-D:-D

maiva:ano máš pravdu

Tohle cukroví máš hezké:yes:, ale u nás jsou špičky s likérem /vaječ. koňakem obyčejně/ tak myslím, že to jsou indiánky;-)

Koubkova: peču pro jiné tak vymýšlím různě:-K

Ty jsou exkluzivní, ty pečeš ve velkém ,nebo jen pro sebe:-? jsi vážně moc šikovná:yes:

BILKOVAI:není zač:-K

slunickovin: děkuji za radu:-K

BILKOVAI:zkoušela jsem je ponořit ale padali,jinak jsem ještě dnes přidělávala a místo zchladit jsem je nechala zaschnout a pak drželi a dali se ponořit:-))

Děkuji za recept, určitě vyzkoušíme

Špičky se mi moc líbí. A nešly by v čokoládě namáčet ponořením místo poléváním? To mě právě od realizace trošku odrazuje. Jinak se mi recept líbí:yes:

Tématické fráze:
indiánci z bílků, nejlepší recepty na indiánky, cukroví indianci, indiánci recept, cukroví z bílků indianci, indiánci cukroví, recepty na indiánky, indiánek, indianci, indiánci z bílků top recepty, recept na indiánky, indianci z bilku recept, cukroví indiánky, indiánek recept, cukroví indiánek, indiánky, indianky cukrovi, domácí indiánci recept, nepecene cukroví indianci, indiánci nejlepsi

Suroviny:
piškoty, čokoláda na vaření, bílek, cukr moučkový, marmeláda

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu