Postup přípravy
Krok 1: Brambory oloupeme a uvaříme asi 15 minut v osolené vodě, musí být poloměkké. Poté je necháme vychladnout.
Krok 2: Zapékací talíř vymažeme sádlem. Každý brambor zbouchneme = praštíme brambor pěstí lehce do placata – ne úplně na placku :-) Brambory opět pomastíme domácím sádlem, posypeme rozmarýnem a nastrouhaným muškátovým oříškem. Takto zbouchnuté a upravené brambory přendáme na zapékací talíř.
Krok 3: Troubu necháme rozehřát na 220 stupňů, kde pečeme brambory, než krásně zezlátnou.
Zveřejněno 9. 1. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Zbouchnuté brambory
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PWRl
Moje poznámka
Zbouchnuté brambory
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PWRl
Nejnovější recepty
Meruňkový páj
Přidáno před 7 hodinami
Třešňový džem s griotkou
Přidáno před 9 hodinami
Rebarborový džem s hodně zralými jahodami
Přidáno před 9 hodinami
Pikantní angreštový džem s ostružinami
Přidáno před 9 hodinami
Banánovo-meruňková marmeláda s meduňkou
Přidáno před 9 hodinami
Mirabelky ve vlastní šťávě
Přidáno před 9 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Šneci z listového těsta
Kava 2 před 2 hodinami
Meruňkový koláč s drobenkou
AndreaAbb před 4 hodinami
Hop do vody - přílohové noky
hanaw před 6 hodinami
Cuketová omáčka na špagety
rejt9 před 7 hodinami
Babiččiny tvarohové šátečky s tvarohem
Olympus před 9 hodinami
Propadlá pudinková buchta s jahodami
collins před 9 hodinami
Vdolky naší holky
Martina S. před 11 hodinami
Květákové placičky
Linova před 11 hodinami
Kmínová polévka s cizrnou
Konsel před 11 hodinami
Tématické fráze:
brambory s rozmarýnem od jamie olivera,
tv pohoda recepty,
tv.pohoda recepty,
brambory monika,
tv slicer plus,
recepty tv pohoda,
tv pohoda.cz recepty,
jamieho úžasné pečené brambory,
top recepty z brambor,
recepty z brambor,
www tv.pohoda cz,
brambory se sadlem,
recepty jamieho olivera do 15minut,
slicer plus diskuze,
tv slicer plus diskuze,
brambory v pohodě,
brambora monika,
recept na brambory,
lyonské brambory,
tv pohoda, recepty
Suroviny:
brambory,
sůl,
rozmarýn,
ořech muškátový,
sádlo
Komentáře (16)
Tvoje fotka je úžasná, připomněla mi dětství. Když babička dělávala škubánky a zbyli, tak z nich udělala placičky a opekla je na sádle, měli přesně takovou barvu, jako na tvé fotce
Zde máte díl, kde je připravuje
http://www.ulozto.cz/xLUZu8f/jamieho-rodinne-vanoc...