Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 11 903 kJ / 2 845 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 86,55 g | 
| Tuky | 52,52 g | 
| Vláknina | 31,61 g | 
| Cholesterol | 38 mg | 
| Sodík | 4,92 g | 
| Sůl | 12,25 g | 
| Sacharidy | 490,68 g | 
Postup přípravy
Zveřejněno 18. 2. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
Dalamánky s prefermentem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PJxA
Moje poznámka
					
				
Dalamánky s prefermentem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PJxA
Nejnovější recepty
	
			
	
	
Poctivý vývar z hovězích kostí podle Petra Hajného
Přidáno před 10 hodinami
	
			
	
Čočkové karbanátky II
Přidáno před 13 hodinami
	
			
	
Brynzové halušky
Přidáno před 15 hodinami
	
			
	
Sýrové placky
Přidáno před 18 hodinami
	
			
	
Krůtí steak se zeleninovým kuskusem
Přidáno před 19 hodinami
	
			
	
Krkovice dušená s rajčátky a fazolovými lusky
Přidáno před 19 hodinami
Přečtěte si
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
	
Květáková polévka
Eva_H před 6 hodinami
	
			
	
Cheesecake od Evy
Ivvettaa před 8 hodinami
	
			
	
Bílé fazole nakyselo
Milerka před 9 hodinami
	
			
	
Svačinové sendviče
Kajkajak před 9 hodinami
	
			
	
	
Špagety à la carbonara
dolejsovaveronika před 10 hodinami
	
			
	
Jarní salát
Kajkajak před 11 hodinami
	
			
	
Máslové sušenky s džemem (Pinterest heart cookies)
Petronilka před 12 hodinami
	
			
	
	
Kynuté buchty, plněné marmeládou
lelka12 před 12 hodinami
	
			
	
Gulášovka s kysaným zelím
lelka12 před 12 hodinami
	
			
	
Salámovo-nivová pomazánka
[email protected] před 13 hodinami
						Tématické fráze:
						
							aby nebylo cítit droždí, 
						
						
							pečivo s prefermentem, 
						
						
							pečení- proč je cítit z pečiva droždí, 
						
						
							dalamanky z droždí, 
						
						
							dalamánky caathlen, 
						
						
							makové dalamánky, 
						
						
							když je cítit droždí, 
						
						
							proč je cítit droždí, 
						
						
							výroba prefermentu, 
						
						
							proč chléb při pečení klesne, 
						
						
							dalamanek recept, 
						
						
							proč mi po upečení chleba klesne, 
						
						
							sypke drozdi je stejne velke jako kostka?, 
						
						
							pecivo s prefermentom, 
						
						
							proc v pekarne klesne chleba, 
						
						
							aby po upečení nebylo cítit droždí, 
						
						
							mouka vhodná na dalamánky, 
						
						
							kvásku a prefermentu, 
						
						
							proč je z chleba cítit droždí, 
						
						
							droždí je citit
						
					
						Suroviny:
						
							mléko, 
						
						
							sádlo, 
						
						
							olej, 
						
						
							kmín celý, 
						
						
							sůl, 
						
						
							cukr, 
						
						
							mouka hladká, 
						
						
							droždí, 
						
						
							žloutek, 
						
						
							sůl hrubá, 
						
						
							kmín celý, 
						
						
							voda, 
						
						
							mouka žitná chlebová, 
						
						
							droždí
						
					
	
			
	
Komentáře (11)
na 650 g mouky.
kolem 320ml. Vždyť je tam ještě lžíce oleje a máslo. nevím, možná nemám pravda , ale nepoužila bych tento recept.
(Ono se v písemném projevu dost blbě upozorňuje na možné chybky, nechtěla bych, aby moje upřesnění vyznívalo jako nějaké mentorování a už vůbec ne povyšování se!
Jak jsem psala - jsi šikula, že ses do toho pustila (zdejší průkopník
Pokud se ti chce, mrkni se, co všecko o prefermentu píšu http://www.primapekarna.estranky.cz/clanky/kvasky/...
Jinak - musím velice pochválit za snahu vyzkoušet
Cathleen uvádí 150 ml vody, 150 g mouky hladké, 1-2 g droždí,
Ty máš 200 ml vody, 150 g mouky žitné chlebové a půl kostky droždí = 21 g (tj. o 20 g více).
Ty máš kromě prefermentu ještě 21 g droždí, tedy celkem celou kostku droždí = 42 g.