Sumeček africký s brokolicovou kaší
Tato neobvyklá a osvěžující kombinace spojuje exotické a zdravé ingredience. Africký sumeček nabízí exotickou chuť, která se perfektně doplňuje s krémovostí brokolicové kaše. Tento pokrm je nejen lahodný, ale také zdravý a vyvážený.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 225 kJ / 1 488 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 107,69 g |
Tuky | 89,08 g |
Vláknina | 18,11 g |
Cholesterol | 389 mg |
Sodík | 414 mg |
Sůl | 0,80 g |
Sacharidy | 55,54 g |
Postup přípravy
Když je zelenina měkká, tak brambory i brokolici scedíme. Krok 8: Prvně šťouchadlem rozmačkáme brambory, pak do nich přidáme máslo a necháme ho chvíli, aby se rozpustilo. Pak přidáme i brokolici a společně důkladně prošťoucháme a promícháme. Postupně přiléváme horké mléko a mícháme do požadované hustoty.
Zveřejněno 1. 11. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Sumeček africký s brokolicovou kaší
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5M6A
Moje poznámka
Sumeček africký s brokolicovou kaší
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5M6A
Nejnovější recepty
Točená vaječná omeleta
Přidáno před 5 hodinami
Těstoviny s krémovou cibulovou omáčkou
Přidáno před 14 hodinami
Cuketové sushi
Přidáno před 17 hodinami
Panenka v kopru
Přidáno před 18 hodinami
Přírodní kuřecí plátky v pikantní paprikové omáčce
Přidáno 16. 6. 2025 08:27
Hermelín pečený v listovém těstě
Přidáno 15. 6. 2025 17:48
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Veselý kuřecí plátek
Leren před 16 minutami
Kuřecí nudličky se žampiony
Leren před 17 minutami
Majonézové kuřecí nudličky
Leren před 18 minutami
Pečené nudličky z kapra
Leren před 19 minutami
Zapečený chřest
Leren před 20 minutami
Pikantní vepřová kýta
bonaher před 39 minutami
Pizza bez droždí
Fitulka před 42 minutami
Palačinky s džemem
Fitulka před 43 minutami
Domácí bujón
Fitulka před 44 minutami
Šťáva z květů černého bezu 2
Fitulka před 45 minutami
Tématické fráze:
sumeček recept,
sumeček,
sumecek recepty,
recept na sumečka,
sumcek africky recept,
recept na sumecka africkeho,
recept sumeček,
recept na africkeho sumecka,
jak připravit sumečka,
recepty sumecek,
sumcek africky recepty,
jak připravit sumečka afrického,
recepty na sumečka,
pečený sumeček,
sumeček, recept,
filety ze sumečka,
filet ze sumečka,
priprava sumecka africkeho,
sumeček filet recept,
sumeček filet
Suroviny:
sumeček africký,
hořčice,
česnek,
olej olivový,
sůl,
pepř mletý,
paprika sušená sladká,
kmín mletý,
olej olivový,
brambory,
brokolice,
máslo,
mléko,
sůl
Komentáře (19)
Sumeček africký se chová i u nás
Další ze sladkovodních ryb, která je v intenzivních chovech produkována také u nás, a je cenově srovnatelná s cenou kaprů, je sumeček africký. Kilogram sumečka v živém lze pořídit už za cenu kolem 90 korun, a stejně jako v případě pstruha platí, že obsah omega3 mastných kyselin je v této rybě také vyšší než v případě kapra.
Sumeček africký je přitom velmi chutná ryba – a také zajímavá. V přírodě je sumeček velmi odolný, ve svém přirozeném prostředí je schopen pohybovat se dočasně i na souši a živit se například měkkýši. Nesnese ale dlouhodobě teplotu pod 20 stupňů Celsia, a právě proto je jej možné chovat v podmínkách ČR jen v teplovodních intenzivních systémech. Maso sumečka je růžové a připomíná lososa, po tepelném opracování má ale již klasickou světlou barvu masa ryb. Velmi chutná je rybí polévka připravená standardně z hlavy a vnitřností. V našich maloobchodních sítích se ale setkáte zejména s filety z této ryby. Ty jsou bez kůže a kostí, a jsou tak vhodnou stravou i pro děti.