Suroviny pro 20
20
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 11 161 kJ / 2 668 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 46,95 g |
Tuky | 163,13 g |
Vláknina | 4,30 g |
Cholesterol | 1,10 g |
Sodík | 392 mg |
Sůl | 0,97 g |
Sacharidy | 250,79 g |
Postup přípravy
Z bílků a studené vody ušleháme tuhý sníh do kterého vmícháme žloutky. Potom po částech cukr-mouku-cukr- mouku-cukr-mouku. Krok 3: Těsto vložíme do tukem vytřené a hrubou moukou vysypané formy na srnčí hřbet. Krok 4: Pečeme při 180°C 30 – 35 minut. Krok 5: Po vyjmutí z formy vychladlý korpus nakrájíme na plátky asi 1cm tlusté.
Uvařit hustý pudink (intenzivně míchat!) a po vychladnutí (škraloup! : zakrýt fólií, nebo poprášit cukrem, nebo zakápnout mlékem), nechat vychladit v lednici a pak rozmíchat rumem a smíchat s asi polovinou do tuha vyšlehané šlehačky (nepřehnat! krém řídne) Krok 6: Adjustace :
Původní recept – sendviče (10 ks):
Na polovinu plátků nastříkáme hladkou špičkou krémovou šlehačku, přiklopíme druhou částí plátků, poklademe ovocem a prořezanou špičkou chlebíčky dozdobíme bílou šlehačkou. Krok 7: Inovace (20 ks) :
Na plátky nastříkáme hladkou špičkou krémovou šlehačku, poklademe ovocem a prořezanou špičkou chlebíčky dozdobíme bílou šlehačkou. Krok 8: Super (20 ks) :
Na plátky nastříkáme hladkou špičkou krémovou šlehačku a poklademe ovocem. Před servírováním dáme chlebíček na dezertní tácek a prořezanou špičkou šodó chlebíčky kol dokola dozdobíme bílou šlehačkou.
Zveřejněno 21. 2. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
"Šodó" chlebíček
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pKAp
Moje poznámka
"Šodó" chlebíček
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pKAp
Nejnovější recepty
Kuřecí s adžikou a kukuřicí
Přidáno před 12 hodinami
Domácí jablečný štrúdl se švestkami
Přidáno před 18 hodinami
Jelení závitky
Přidáno před 20 hodinami
Pikantní pečená rajčata
Přidáno před 20 hodinami
Špekovo-papriková pomazánka
Přidáno před 21 hodinami
Cuketovo-kedlubnová polévka
Přidáno před 21 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Falešná dršťková z hlívy
oring před 1 hodinou
Mrkvová buchta
veronika_straka před 1 hodinou
Cuketová buchta
mamina58 před 13 hodinami
Dršťková polévka z hlívy
KrisZaezemi před 15 hodinami
Rybičková pěna (pomazánka)
Kajkajak před 16 hodinami
Zelňačka (klasika)
HavranPB před 17 hodinami
Segedínský guláš
Jiri_N. před 17 hodinami
Papriková pasta
lpinkas@seznam.cz před 18 hodinami
Houbové rizoto
Konstantin. před 18 hodinami
Gnocchi s kuřecím masem, špenátem a sýrovo-smetanovou omáčkou
Konstantin. před 18 hodinami
Tématické fráze:
šódó,
sodo chlebicky,
šodo chlebíček-recept,
piškotový chlebíček,
šodo zákusek,
šodo recept,
recept na šodó,
recept šodo,
zakusek šodo,
sodo chlebicky recept,
piškotové chlebíčky,
šodochlebiček,
šodo zákusky,
zakusek chlebicek se slehackou,
piškot na šodo chlebíčky,
chlebíček se šlehačkou,
recept na sodo chlebicky,
sodo chlebicky recepty,
piskotovy chlebicek recept,
chlebíček s pudinkem
Suroviny:
vejce,
cukr,
mouka hladká,
voda,
sůl,
mléko,
cukr písek,
pudink vanilkový,
rum,
šlehačka,
ovoce
Komentáře (23)
šodó - z francouzského chaudeau - význam: horká pěna ze šlehaných žloutků a vína.
Roláda?
No, vy jste vlastně vyvinula nový, sofistikovanější, rcp, že
Nyní už akorát vymyslet přiléhavý název a napsat recept
...a pozdravujte manžela! Nic nepotěší víc, než (podobné) neštěstí druhého!