Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Escalivada

Hodnocení receptu je 4,4 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Lilecek Lilek

Snadný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 60 min

90 min (30 min příprava + 60 min tepelná úprava)

Suroviny

Porce: podle množství zeleniny

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Lilek, červenou papriku a cibule položíme na plech, zalijeme olivovým olejem a pečeme. Lilek předtím trochu napícháme nožem, aby neexplodoval. Krok 2: Po půlhodině pečení přidáme rajčata, která se nemusí péci tak dlouho a pečeme ještě další půlhodinu. Krok 3: Necháme vychladnout, lilek a papriku oloupeme a nakrájíme na dlouhé plátky. Podáváme jako přílohu k masu, nebo jíme položené na chlebu.

Zveřejněno 26. 1. 2010

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Escalivada

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jZDY

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Escalivada

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jZDY

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Přidal jsem foto, jestli to vadí, tak ji odstraním ;-)

jj, já si k tomu taky umím představit ještě česnek, paličku rozkrojenou napůl jako to nedávno dělala tuším Eliza :-p:-p

Pečené lilky, papriky, cibule, případně česnek, to je ta nejbáječnější příloha ke grilovanému masu nebo jen tak, s opečenou bagetkou. :yes:

vypadá to podivně, ale jsem přesvědčená, že chutnat to bude nááramně. skoro jako by to zavonělo až sem :-p
dám bod a jdu vrazit tlamku do ručníku, abych nevypadala jako udýchaný Boxér :-))

Tématické fráze:
loupání lilku, jak dlouho pečeme lilek, nejbajecnejsi recepty. sk, zelenina escalivada, jak dlouho péci lilek, zelenina escalivoda, nejbáječnější koláče, escalivada příprava, lilek escalivada, lilky jako příloha, lilek s cesnekem peceny v troube

Suroviny:
lilek, paprika čerstvá červená, rajče, cibule, olej olivový

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu