Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 650 kJ / 633 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 52,08 g |
Tuky | 45,36 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 1,55 g |
Sodík | 596 mg |
Sůl | 1,26 g |
Sacharidy | 4,20 g |
Postup přípravy
Krok 1: Housky přepůlíme nebo jen seřízneme vršky. Střídky částečně vydlabeme, aby vznikla malá prohlubeň. Odstraněné kousky housek můžeme později použít do nádivek nebo do strouhanky.
Krok 2: Vydlabané housky položíme na plech (můžeme použít pečící papír nebo dále na plech jen tak ) a na 160 stupňů mírně zapečeme po dobu cca 5 minut. Mistička nám tak zpevní. Dobré je použít housky z minulého dne, aby se dobře krájely.
Krok 3: Vyjmeme teplé housky z trouby. Do každé housky nasypeme strouhaný sýr, zakápneme smetanou a vlijeme vždy po jednom vejci. Osolíme, opepříme čerstvě mletým pepřem, posypeme čerstvými omytými a a nasekanými bylinkami.
Krok 4: Plech s houskami vložíme zpět do vyhřáté trouby a pečeme na 140 stupňů po dobu cca 20-25 minut. Nenecháme ale déle, aby pečivo bylo křehoučké a nebylo tvrdé.
Krok 5: Dál pak podáváme ozdobené strouhaným sýrem, bylinkami apod.
Zveřejněno 25. 4. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Zapečené hvězdičky se sýrem, smetanou a bylinkami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Rrow
Moje poznámka
Zapečené hvězdičky se sýrem, smetanou a bylinkami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Rrow
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Tuňáková pomazánka s cottage a vejci
Přidáno před 13 hodinami
Pečená kuřecí stehna se žampionovo-játrovou omáčkou
Přidáno před 14 hodinami
Meruňkový páj s tvarohem
Přidáno před 20 hodinami
Caesar salát naší rodiny
Přidáno před 20 hodinami
Slávky na asijský způsob
Přidáno před 21 hodinami
Kuřecí roláda s meruňkami a kuskusem
Přidáno 18. 6. 2025 11:00
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Plněné papriky s rajskou omáčkou
Kdyzjehlad před 2 hodinami
Ovesné placičky s brokolicí
Brumaire před 8 hodinami
Sirup z kopřiv
Sarka3 před 9 hodinami
Rychlé vafle bez vajec a cukru
Gourmandise před 10 hodinami
Domácí krtkův dort
Ivinaa před 10 hodinami
Kedlubny do mrazáku
Merylas před 12 hodinami
Nadýchaný perník
ferda30 před 13 hodinami
Masopustní šišky (univerzální těsto na koblihy, vdolky a šišky)
Danniel před 15 hodinami
Krůtí kousky s mrkví a žampiony
Ivca14 před 15 hodinami
Staročeské plátky podlévané pivem
Ivca14 před 15 hodinami
Tématické fráze:
zapečené housky se smetanou,
predpek v albertu,
teplota rozpékání rohlíků,
pečivo hvězdičky,
zapečená houska ze zakysanou smetanou,
rozpekat mrazene pečivo,
zapečené bagety se zakysanou smetanou,
zapečené pečivo se slaninou,
rozpékač housek,
pečivo se sýrem a zakysanou smetanou,
rozpekani tvrdeho peciva,
palačinky na slano se zakysanou smetanou,
jak rozpékat housky,
housky k rozpekanu,
recepty na zapékané pečivo s bylinkami,
rozpékat housky,
křupavé vafle křehké lívance,
jak rozpékat mražené pečivo,
zapekana houska se syrem slaninou a vejcem,
pivovarské maso se zakysanou smetanou
Suroviny:
houska,
sýr nastrouhaný,
vejce,
sůl,
pepř,
smetana 12%,
pažitka,
petrželka
Komentáře (7)
Rozpékat normální housky taky sice jde, ale tam se musí víc hlídat teplota a doba pečení, a ty normální po zchladnutí ztvrdnou daleko rychleji, takže se musí rychleji zkonzumovat