Suroviny
Porce: 2 - 3
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 150 kJ / 514 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 9,85 g |
Tuky | 29,28 g |
Vláknina | 8,87 g |
Cholesterol | 90 mg |
Sodík | 111 mg |
Sůl | 0,25 g |
Sacharidy | 48,29 g |
Postup přípravy
Krok 1: Jablka a hrušky umyjeme, oloupeme, odstraníme jadřince a nakrájíme na kostičky, švestky umyjeme vypeckujeme a přepůlíme.
Krok 2: Vložíme do litru vody, jen malinko osolíme, přidáme badyán, skořici a vaříme. Po rozvaření ovoce přidáme cukr, zamícháme zakysanou smetanu smíchanou se škrobem a chvilku povaříme.
Zveřejněno 10. 9. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Ovocná polévka Rambulice
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1zAq
Moje poznámka
Ovocná polévka Rambulice
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1zAq
Nejnovější recepty
Kuřecí steak s rebarborovou omáčkou
Přidáno před 37 minutami
Čokoládové polevy se smetanou
Přidáno před 4 hodinami
Jahodovo-levandulový džem
Přidáno před 23 hodinami
Bramborák s vepřovými nudličkami a zeleninou
Přidáno 5. 6. 2025 13:54
Šátečky s náplní z masa a zelí
Přidáno 5. 6. 2025 13:47
Zapečené housky se sýrem a salámem
Přidáno 5. 6. 2025 13:34
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Mechový dort (se špenátem)
Natkaaa před 10 minutami
Segedínský guláš
Bomber před 1 hodinou
Jahodový smetanový dort (mousse)
MirkaTioka před 1 hodinou
Kefírová rychlovka s ovocem
Jan Nemec před 1 hodinou
Andělsky nadýchaný perník
Martina84 před 2 hodinami
Kynuté buchty, plněné marmeládou
LLakin před 2 hodinami
Anglické palačinky
Witoraz před 3 hodinami
Bezinková šťáva
Anna.Milkova před 3 hodinami
Krkovice na zelenině z pomalého hrnce
radekfiala před 6 hodinami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
Gabca_12 před 6 hodinami
Tématické fráze:
polévka odvárka,
ovocna polevka,
polévka ramboulice,
polévka vodvárka,
rambulice-recept,
rambolice,
recept na ovocnou odvarku,
ovocná polevka omáčka odvárka,
ovocn? pol?vka
Suroviny:
ovoce,
skořice,
badyán,
cukr krupice,
škrob bramborový,
smetana zakysaná,
sůl
Komentáře (5)