Jehněčí karbanátky
Méně častým druhem masa v kuchyni je jehněčí maso, které se vyznačuje především svojí specifickou vůní. Dobře okořeněné jehněčí karbanátky vás překvapí svojí chutí. Je jen na vás, jestli karbanátky usmažíte v oleji, nebo upečete v troubě.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 331 kJ / 796 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 111,52 g |
Tuky | 34,97 g |
Vláknina | 2,96 g |
Cholesterol | 649 mg |
Sodík | 475 mg |
Sůl | 1,11 g |
Sacharidy | 8,15 g |
Postup přípravy
Krok 1: Stroužky česneku oloupeme a prolisujeme.
Krok 2: Do mletého masa přidáme tymián, česnek, strouhanku, rozklepneme jedno vejce a osolíme, opepříme dle chuti. Směs pečlivě promícháme.
Krok 3: Z masové směsi tvarujeme jednotlivé karbanátky.
Krok 4: Připravené karbanátky smažíme v oleji dozlatova, zhruba 5-8 minut z každé strany, nebo pečeme v troubě na 200 °C zhruba 20-30 minut. V polovině pečení je obrátíme.
Zveřejněno 18. 11. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jehněčí karbanátky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/30BQ
Moje poznámka
Jehněčí karbanátky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/30BQ
Nejnovější recepty
Bramborové chipsy z HF
Přidáno před 2 hodinami
Grilovací marináda s polotmavým pivem
Přidáno před 11 hodinami
Kachní játra s uzeným bůčkem na bílém víně
Přidáno před 11 hodinami
Rychlé třešňové řezy v remosce
Přidáno před 14 hodinami
Losos na másle s česnekem, špenátem a houbami ve smetanové omáčce
Přidáno před 19 hodinami
Salát s jahodami
Přidáno před 20 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřové plátky na kmíně s rýží
Standby před 22 minutami
Žampiónová polévka
Janysekm před 1 hodinou
Jednoduché langoše
PetrZappa před 2 hodinami
Květákové placičky
TondaJ před 3 hodinami
Bílkový chlebíček
stefi.f47 před 4 hodinami
Sýrové smaženky – socialistické
Kajkajak před 9 hodinami
Pravá jihočeská kulajda
Kajkajak před 13 hodinami
Bezinkový sirup
LeonaVyslouzilova před 14 hodinami
Gulášová polévka z mletého masa
barypb před 14 hodinami
Pikantní tuňáková pomazánka "Franz Josef"
Sahula před 14 hodinami
Tématické fráze:
jehněčí sekaná,
jehněčí karbanátek,
jehněčí karbenátky,
karbanátky z jehněčího masa,
sekaná z jehněčího masa,
karbanátky z jehněčího,
sekaná z jehněčího,
jehněčí čevabčiči,
karbenátky z jehněčího,
jehněči sekaná recept,
jehnecikarbanatky,
sekaná jehněčí,
karbenatky z jehněčího masa,
jehněčí na sekanou,
skopové karbanátky,
karbanátky ze skopového masa,
jehněčí maso sekaná,
recept na karbanátky z jehněčího masa,
karbanatky z jehňat recept,
karbenátky z jehněčí
Suroviny:
maso jehněčí,
sůl,
pepř mletý,
strouhanka,
česnek,
tymián,
vejce
Komentáře (6)