Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Křehké řízky"kefíráčky"se zázvorovým nádechem

Hodnocení receptu je 4,8 (16×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 15 min Doba tepelné úpravy: 15 min

15 min (15 min tepelná úprava)

12. 2. 2013 20:03

Suroviny

Porce: podle chuti,ale nejméně 4 porce

Nutriční hodnoty

Energie14 718 kJ / 3 518 kcal
Bílkoviny684,95 g
Tuky34,97 g
Vláknina40,70 g
Cholesterol 1,61 g
Sodík 8,18 g
Sůl20,37 g
Sacharidy110,85 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Kefír na uležení jakéhokoliv masa používám už hodně dlouho.Hledala jsem podobné rcp. Našla jsem s jogurtem, vajíčkem, tatarkou...Přidávám i svůj, doufám, že příjde vhod hlavně těm, co si kefírek dělají sami doma:-)

Takto naložené řízky jsou také výborné z vepřové krkovice, ale u nich je lepší, když se po lehkém osmahnutí na pánvi dají dodělat na pečící papír do trouby.http://www.toprecepty.cz/recept/4594-rizky-v-jogur...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Anna Kocikova Anna Kocikova

16. 2. 2013 14:53

Děkuji za zájem:-K:-Ki za zlepšováček;-):yes:

Zana26 Zana26

15. 2. 2013 23:23

:-p

Dana61

14. 2. 2013 13:02

Aničko, jako vždy :-K nádherná bašta:yes::-D

cathleen cathleen (moderátorka)

13. 2. 2013 10:26

Znám a dělávám (kefír mám domácí), jsou vynikající:yes::yes:
Jen malinkou obměnu (zlepšovák?) - kamarádka kuchařka mi poradila řízky nakládat bez soli, protože sůl z masa do kefíru vytahuje šťávu. Maso solím až na talíři při obalování ve strouhance;-)

Anna Kocikova Anna Kocikova

13. 2. 2013 08:41

Děvčata,děkuji;-):-K
"Jogurtové"řízky jsem také kdysi dělávala,ale jogurtík nemám tak často v zásobě,jako kefír:-))Jen jsem nepochopila funkci vajíček v jogurt. marinádě.Jednou jsem vyzkoušela"s"už dělám"bez";-)

senky senky

13. 2. 2013 08:33

Z jogurtu znám, z kefíru vyzkouším:yes::yes:
Jako vždy krásný recept a foto ani nemluvím:yes::-K

JanaDorazinova JanaDorazinova

12. 2. 2013 23:28

Znám, ale u nás spíš v jogurtu. Kefír maso krásně zkřehčí:-p:yes:

1974andrea 1974andrea

12. 2. 2013 23:17

Aničko, v jogurtu naložené řízky už jsem dělala a i maso s kefírovou marinádou. Vím, že oboje dodá masu šťavnatost a tyhle řízečky budou taky super;-):yes:

Anna Kocikova Anna Kocikova

12. 2. 2013 20:56

jarda kadic:Jaroušku,šťavnatější budou ze stehenních řízků:-pJestli budeš smažit ve velkém,tak doporučuji dosmažit v troubě-ale Ty to určitě víš;-):yes:Do ochuceného kefíru nakládám i kapra a ten se při smažení za chvíli skoro rozpadá;-)Do mléka jsem také kdysi nakládala,ale v kefíru je to křehčí:-)Děkuji Ti za komentík a mamince přeji hodně pevné zdravíčko a všechno nejlepší:-K:-K

Všem za milé komentáře i hodnocení děkuji:-K:-K:-)

jarda kadic

12. 2. 2013 20:48

Já nakladam do mléka, ale do kefíru to bude určitě chutnější.Co nejdřív vyzkouším, máma bude mít koncem měsíce narozeniny, budem pect kvanta pro celou rodinu.+1

Jana Pá

12. 2. 2013 20:30

Jako vždy, receptík od naší Ani je:yes::-p, už mám uloženo:-p

marianne

12. 2. 2013 20:19

:-p:-p:-p:yes:

marianne

12. 2. 2013 20:19

:-p:-p:-p:yes:

marianne

12. 2. 2013 20:19

:-p:-p:-p:yes:

jarka skrobakova

12. 2. 2013 20:10

:-p:-p Andulko, ani nevíš jak bych se s chutí za... do Tvého řízečku zlatavě upečeného. Já dávám do jogurtu, ale tohle vyzkouším ;-), bodík posílám :yes::yes::-K

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: nejlepší řízky z krkovice v jogurtu křehké řízky jak udělat křehké řízky rizky v kefiru nakládání řízků kefírové řízky křehké řízky v jogurtu nakládání masa do kefíru nakládání masa do mléka řízky naložené do mléka rizky nalozene v kefiru nakládání kapra do mléka super obalované řízečky marináda na křehké řízky recept kuřecí řízky v kefírovém těstíčku nakládání do mléka nakládání řízků do jogurtu nakládání řízků do kefíru nalezene maso v kefiru rizky kefir

Suroviny: prsa kuřecí, zázvor mletý, kefír, sůl, česnek, zázvor čerstvý, strouhanka, olej

TopRecepty.cz

Křehké řízky"kefíráčky"se zázvorovým nádechem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/50pA