

Křehké řízky"kefíráčky"se zázvorovým nádechem
Suroviny podle chuti,ale nejméně 4 porce
- 8 ks kuřecích prsních řízků nebo stehenních
- 1 lžíce mletého zázvoru
- na marinádu:
- 450 ml kefíru
- 2 lžičky soli
- 4 větší stroužky česneku
- 4 cm dlouhý čerstvý zázvor
- na obalení:
- strouhanka
- na smažení:
- olej nebo sádlo
Postup přípravy receptu
Maso opláchneme a osušíme. Přes potravinářskou folii (nebo igelitový svačinový sáček) zlehka naklepeme a po obou stranách poprášíme mletým zázvorem.
Čerstvý zázvor nožíkem očistíme a společně s česnekem nadrtíme lisem na česnek do litrové uzavíratelné nádobky. Přidáme kefír, sůl a promícháme. Přidáme připravené řízky, které v marinádě dobře promícháme a necháme v chladu 1-3 dny uležet.
Poté z marinády vybíráme přímo do strouhanky, obalíme a ihned vkládáme na pánev do rozehřáté tuku.
Smažíme na mírném plameni po obou stranách doměkka a do zlatavé barvičky.
Poznámka od kuchařky
Kefír na uležení jakéhokoliv masa používám už hodně dlouho.Hledala jsem podobné rcp. Našla jsem s jogurtem, vajíčkem, tatarkou...Přidávám i svůj, doufám, že příjde vhod hlavně těm, co si kefírek dělají sami doma:-)
Takto naložené řízky jsou také výborné z vepřové krkovice, ale u nich je lepší, když se po lehkém osmahnutí na pánvi dají dodělat na pečící papír do trouby.http://www.toprecepty.cz/recept/4594-rizky-v-jogur...
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Křehké řízky"kefíráčky"se zázvorovým nádechem
-
Děkuji za zájem
i za zlepšováček
-
-
Aničko, jako vždy
nádherná bašta
-
Znám a dělávám (kefír mám domácí), jsou vynikající
Jen malinkou obměnu (zlepšovák?) - kamarádka kuchařka mi poradila řízky nakládat bez soli, protože sůl z masa do kefíru vytahuje šťávu. Maso solím až na talíři při obalování ve strouhance -
Děvčata,děkuji
"Jogurtové"řízky jsem také kdysi dělávala,ale jogurtík nemám tak často v zásobě,jako kefírJen jsem nepochopila funkci vajíček v jogurt. marinádě.Jednou jsem vyzkoušela"s"už dělám"bez"
-
Z jogurtu znám, z kefíru vyzkouším
Jako vždy krásný recept a foto ani nemluvím -
Znám, ale u nás spíš v jogurtu. Kefír maso krásně zkřehčí
-
Aničko, v jogurtu naložené řízky už jsem dělala a i maso s kefírovou marinádou. Vím, že oboje dodá masu šťavnatost a tyhle řízečky budou taky super
-
jarda kadic:Jaroušku,šťavnatější budou ze stehenních řízků
Jestli budeš smažit ve velkém,tak doporučuji dosmažit v troubě-ale Ty to určitě víš
Do ochuceného kefíru nakládám i kapra a ten se při smažení za chvíli skoro rozpadá
Do mléka jsem také kdysi nakládala,ale v kefíru je to křehčí
Děkuji Ti za komentík a mamince přeji hodně pevné zdravíčko a všechno nejlepší
Všem za milé komentáře i hodnocení děkuji -
Já nakladam do mléka, ale do kefíru to bude určitě chutnější.Co nejdřív vyzkouším, máma bude mít koncem měsíce narozeniny, budem pect kvanta pro celou rodinu.+1
-
Jako vždy, receptík od naší Ani je
, už mám uloženo
-
-
-
-
Andulko, ani nevíš jak bych se s chutí za... do Tvého řízečku zlatavě upečeného. Já dávám do jogurtu, ale tohle vyzkouším
, bodík posílám