Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Za beránky 2× více bodů!
Více info o beránkové výzvě
Za beránky 2× více bodů!
Více info o beránkové výzvě

Drožďová pomazánka s medvědím česnekem

Klasická „drožďovka“, jak ji znáte z dětství, ale v mnohem lepším provedení. Přidáním medvědího česneku a drceného kmínu získá tato retro pomazánka úplně nový rozměr. Nechte se překvapit, jak tahle podceňovaná surovina v kombinaci s prvními jarními bylinkami ožije.

Hodnocení receptu je 4,6 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Fleuretka Fleuretka

Snadný

Doba přípravy 25 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 15 min bez doby chladnutí

25 min (10 min příprava + 15 min tepelná úprava, bez doby chladnutí)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 622 kJ /
627 kcal
Bílkoviny39,13 g
Tuky45,60 g
Vláknina8,82 g
Cholesterol 777 mg
Sodík 318 mg
Sůl0,63 g
Sacharidy11,11 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno. Na menší pánvi rozpálíme tuk a cibulku na něm necháme zesklovatět. Krok 2: Mezitím nakrájíme nahrubo opraný medvědí česnek. Přidáme ho do pánve spolu se špetkou cukru a drceným kmínem a jen krátce osmahneme. Stačí chvilka, aby česnek neztratil svou svěží barvu a aroma. Směs lehce osolíme a opepříme. Nakonec do pánve nadrobíme čerstvé droždí a za stálého míchání ho necháme úplně rozpustit, dokud se neztratí hrudky a směs nezačne lehce probublávat. Krok 3: Pánev odstavíme z plotny a vmícháme vajíčka. Poté směs vrátíme na mírný plamen a za neustálého míchání zahříváme, dokud nezačne jemně houstnout. Je důležité míchat jen do mírného zhoustnutí. Pomazánka by měla zůstat krásně krémová a vláčná (nechceme z ní mít vaječnou míchanici). Krok 4: Chladnoucí pomazánku zjemníme trochou másla (nebo margarínu). Nakonec dochutíme solí a pepřem. Krok 5: Pomazánku necháme vychladnout a mažeme nejlépe na čerstvý chléb.

TIP: Medvědí česnek - oblíbené recepty

Zveřejněno 23. 4. 2013

Poznámka autorky Fleuretka

Pokud se vám stane (jako mně), že pomazánku odstavíte později a je hodně hustá, můžete přidat trochu mléka.

My jíme pomazánku zásadně ještě teplou, protože mi tak víc chutná a příteli zase natolik voní, že nevydrží do vychladnutí čekat.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/JK7y

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/JK7y

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

Pomazánka je výborná. Len cesnak som dávala až s vajíčkami, aby čím kratšie bol pod tepelným spracovaním. :yes:;-)

Pekné, podobnú som už skúšala, medvedí cesnak nechávam surový, nesmažím.

Tématické fráze:
drožďová pomazánka recept, drožďová pomazánka, pomazánka s medvědím česnekem, drozdova michanice, drozdova pomazanka :d, sadlo s medvedim cesnekem, droždová pomazánka s vajíčkem

Suroviny:
droždí, cibule, česnek mědvědí, vejce, cukr moučkový, sůl, kmín drcený, pepř mletý, máslo, sádlo

Přidat fotografie receptu
]