Suroviny
Porce: 2-3 (podle hladu ;)
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 5 652 kJ / 1 351 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 19,80 g |
| Tuky | 105,87 g |
| Vláknina | 17,30 g |
| Cholesterol | 138 mg |
| Sodík | 3,70 g |
| Sůl | 9,19 g |
| Sacharidy | 72,22 g |
Postup přípravy
Na oleji připravíme cibulku, kterou osmažíme dozlatova. Přidáme nakrájené kysané zelí, zalijeme vývarem či vlažnou vodou, přidáme kmín, promícháme a necháme cca 20 min podusit.
Současně na další pánvi lehce osmahneme na kostičky nakrájenou anglickou slaninu a vmícháme ji k zelí i s oloupanými, šťouchanými bramborami. Opět necháme cca 10 min pod pokličkou a za stálého míchání přidáme zakysanou smetanu. Lehce povaříme, můžeme podle potřeby podlít vodou či vývarem. Dle chuti osolíme, opepříme.
Zveřejněno 2. 9. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Smetanový lepenec
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lPJV
Moje poznámka
Smetanový lepenec
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lPJV
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Ořechové pracny
Přidáno před 5 hodinami
Cukroví s Nutellou
Přidáno před 15 hodinami
Sušená rajčata naložená v oleji se zeleným pepřem
Přidáno před 18 hodinami
Bramborový salát s cibulovou zálivkou
Přidáno před 19 hodinami
Linecké kytičky z pohankové mouky
Přidáno před 22 hodinami
Vanilkové rohlíčky
Přidáno 26. 11. 2025 12:00:02
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Přírodní vepřová játra
Stopka před 29 minutami
Hrnkový koláč se žmolenkou (litý)
Paja13 před 1 hodinou
Pórková omáčka
[email protected] před 2 hodinami
Kakaový drobenkový fofr koláč s tvarohem
Evellinka před 3 hodinami
Vajíčkový salát s tuňákem
Sahula před 4 hodinami
Jelení guláš podle Jirky
Dajvid před 17 hodinami
Chutné vafle
Mojka2 před 17 hodinami
Salát s uzenou makrelou
Sonik před 19 hodinami
Krémové cuketové rizoto
Danoouch před 19 hodinami
Tématické fráze:
lepenec,
lepenec recept,
recept na lepenec,
recept lepenec,
jak se dělá lepenec,
smetanovy rezepty
Suroviny:
zelí kysané,
brambory,
slanina anglická,
smetana zakysaná,
cibule,
kmín celý,
pepř mletý,
olej,
sůl
Komentáře (2)