Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Habešan

Habešan je opravdová lahůdka. Voňavé perníkové těsto potřeme povidly se skořicí. Následně posypeme opečenými lískovými ořechy, které předchozím upečením získají větší aroma. Podle tohoto receptu jej snadno zvládnete.

Hodnocení receptu je 5,0 (50×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

srettka

Snadný

Doba přípravy 75 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 45 min + 24 hodin odležení těsta

75 min (30 min příprava + 45 min tepelná úprava, + 24 hodin odležení těsta)

Suroviny pro 2 kusy

2kusy

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie12 436 kJ /
2 972 kcal
Bílkoviny64,92 g
Tuky78,87 g
Vláknina17,55 g
Cholesterol 518 mg
Sodík 1,86 g
Sůl0,42 g
Sacharidy471,13 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Z ingrediencí vypracujeme těsto, které necháme do druhého dne odležet. Krok 2: Rozdělíme na dva díly, které rozválíme jako štrúdl. Pomažeme je pořádně povidly a lehce poprášíme skořicí. Krok 3: Lískové ořechy necháme na 10-15 minut v troubě na 100 °C, aby se více uvolnilo ořechové aroma. Krok 4: Pak je posekáme nahrubo (můžeme použít houpačku na bylinky). Ořechovou drtí posypeme povidla a zavineme. Krok 5: Dáme na plech s pečicím papírem a pečeme na 180 °C dozlatova.

TIP: Jak využít jedlou sodu nejen v kuchyni

Zveřejněno 20. 1. 2011

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Habešan

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rYW6

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Habešan

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rYW6

Marie

Komentáře (49)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Marie Svarcova: :-8:yes::yes::yes:

:-)<3:yes::yes: i u nás oblíbený - dovolila jsem si přidat foto , někdy peču i úzkéa nakrájené kousky jako cukroví:-K

Pre milovníkov perníčkov ako stvorené. S cestom sa robilo veľmi dobre.

:yes: Super recept :-) vynikající roládka :-! budu dělat častěji

Ja to robím z pizza cesta z Lidla a orechy meliem s cukrom. Na vrch javorový sirup tesne pred dopečením.

srettka: k drveniu orechov malá skúsenosť - dám do sáčku a párkrát prejdem válečkom...a ja ich "opekám" už drvené na suchej teflónovej panvici, sem tam prehrabnem.

Daniela B:tak to mě moc těší :-8 musím ho jeste vymyslet v BL verzi pro dceru;-)

od té doby, co se recept objevil dělám pokaždé ve vánoční době, ta vůně k tomu patří, až dnes se mi ho podařilo vyfotit, přidávám fotečku

Tak jsem hledala recept na něco s povidly,které jsem potřebovala zlikvidovat a rozhodla jsem se pro tento recept;-).Rozhodně nelituji,protože je to opravdová mňamka a musim se držet,aby ještě zbylo něco na zítřek kamarádce na ochutnání:-D:-!Myslím,že o víkendu upeču znova,povidla ještě zbyly:-p.Moc díky za báječný recept a posílám za něho bodíka:-K:-!:-!:-!

Výborné :yes::-K:-K:-K Přidávám bod a foto.

Tématické fráze:
jak rozpůlit kokosový ořech, medovník s povidly, dortománie galerie, moučníky, celozrnný závin s povidly, dort habesan, moučník habešan, perníková roláda s povidly, habersan, pernikovy zavin habesan, habesan buchta, chlebíček habešan, perník habešan, šátečky z celozrnné mouky s oříškovou náplní, perníkový závin s povidly, něco s povidly, habesan moucnik, perníkový závin s povidly a ořechy, recepty z dortománie, dortománie 21 díl

Suroviny:
mouka hladká, cukr moučkový, vejce, med, rum, soda jedlá, koření do perníku, povidla švestková, rum, skořice mletá, ořechy lískové

Přidat fotografie receptu