Alsaský cibulový koláč
Slané koláče jsou ideální rychlou večeří. Nenáročné na přípravu těsta, jejich náplň můžeme libovolně podle potřeby měnit. V tomto případě zdobí povrch osmažená cibulka, která je lahodně sladká a krásně křupe.
Suroviny pro 1 plech
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 534 kJ / 2 040 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 57,68 g |
Tuky | 68,27 g |
Vláknina | 15,60 g |
Cholesterol | 65 mg |
Sodík | 4,51 g |
Sůl | 11,25 g |
Sacharidy | 292,00 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 19. 4. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Alsaský cibulový koláč
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ggl
Moje poznámka
Alsaský cibulový koláč
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ggl
Nejnovější recepty
Hermelín pečený v listovém těstě
Přidáno před 12 hodinami
Nekynuté knedlíky s jahodami a kokosem
Přidáno před 12 hodinami
Jahodovo-rebarborová bublanina s rebarborovou přílohou
Přidáno před 12 hodinami
Grilovaná uzená panenka s cibulovo-třešňovým chutney
Přidáno před 12 hodinami
Cuketové rolky plněné směsí masa, zeleniny a sýra
Přidáno před 12 hodinami
Dortíky s jahodami a rebarborou i pro začátečníky
Přidáno před 13 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Svěží smetanovo-bezinkový dort/řezy
pinonek před 13 hodinami
Jednoduchá bublanina
Helenecka 21 před 14 hodinami
Tvarohová jednoduchá bábovka
Jana.Vernerova před 16 hodinami
Jahodová buchta hrnková rychlá
Bigharvik před 18 hodinami
Výborné lasagne
Hansenka před 18 hodinami
Pivní výpečky s bramborovými noky
trdlo před 18 hodinami
Ražniči v zapékací misce
Valis před 19 hodinami
Kynuté ovocné knedlíky II
Jamca před 19 hodinami
Mramorová rychlá levná hrníčková bábovka mé prababičky
jehela před 20 hodinami
Kuřecí maso na medu
michaelatomastikova999 před 20 hodinami
Tématické fráze:
alsaská pizza pohlreich,
kisch recept,
koláč kisch,
cibulový kiš,
francouzký koláč,
francouzský koláč kisch,
prima fres.cz,
recepty v němčině,
koláče recepty,
francouzská pizza,
cibulová pizza,
alsaský slaný koláč,
kisch koláč recept,
tarte flambé,
cibulový koláč s kysanou smetanou,
recept na kisch,
slaný koláč kisch,
francouský kolač,
kisch,
alsaská pizza
Suroviny:
mouka hladká,
cukr,
sůl,
droždí suché,
olej,
voda,
crème frâiche,
mouka,
koření pizza,
sůl,
pepř mletý,
cibule,
slanina anglická,
sýr strouhaný,
tuk
Komentáře (35)
Nejen Francie ale i pouhé Alsasko je dost velké a jako ve všech zemích i tam se Flamm peče v každé vsi nebo dokonce i stavení trochu jinak. Takže říkat, že je něco správně tak nebo onak je trochu scestné. Recept tam byl dáván v době kdy créme frachais na našem trhu nebyla k mání a tak 18% kysaná smetana byla nejsnažší možností. Je to vlastně chuťově skoro k nerozeznání od Light créme frachais, která se tam také prodává
Tento rcp je poněkud zmršený (anglická slanina, tvrdý sýr, pizza koření), ale podle některých náznaků je to trošku podobné originálu...
***
"...vyválíme ho na tenkou placku..."
"Asi 20-25 minut pečeme při 250 stupních, "
Tady je něco blbě
Buď placka není až tak tenká jak se píše (tlustá by měla být max. jako na neapolskou pizzu) jinak by do 10minut bylo "vymalováno", ááá nééébo je ulítlá teplota či čas, ale patrně obé, že
***
A ta vychytávka?
Do trouby dám vzhůru dnem dva do sebe vložené plechy (hluboký je vložený v nízkém plechu). V případě nouze lze použít i jen jeden plech.
Troubu s plechovou sestavou vyhřeji na max. teplotu.
Těsto vytahuji (vyvaluji) a plním na PNP a posléze i s PNP sesunu na rozpálené plechy.
No a za pár minut je vymalováno
www.gurmanka.cz/2010/01/creme-fraiche-krem-fres-domaci-vyroba
Těsto ze zadělává pivem.
Placka se vyválí co nejtenčí, žádná pizza placka, cibule se nechá na pánvičce s máslem zesklovatět, pak se do toho přidá nakrájená slanina a trochu posmaží, aby slanina dostala aroma a tím se posipe ta placka. Pak se to zaleje créme fachais a peče na 200 asi 15 minut.
právě peču v troubě doufám že se povede