Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 31 383 kJ / 7 501 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 121,08 g |
Tuky | 475,41 g |
Vláknina | 53,15 g |
Cholesterol | 2,69 g |
Sodík | 791 mg |
Sůl | 1,76 g |
Sacharidy | 657,85 g |
Postup přípravy
Krok 1: Den předem si připravíme pařížský krém: Za stálého míchání svaříme smetanu, cukr a kakao. Po krátkém povaření směs odstavíme.
Do horké zamícháme nalámanou čokoládu a pokrájené máslo. Necháme vychladnout, během chladnutí občas promícháme.
V lednici necháme do druhého dne tzv. uzrát. (Před samotným ušleháním krému ho z lednice vytáhneme a krátce necháme v teple místnosti povolit.) Krok 2: Korpus: celá vejce ušleháme s cukrem ho husté světlé pěny (nabydou a hmota zesvětlá), v závěru vešleháme i kakao. Krok 3: Na mírnější otáčky vmícháme mouku a piškot vylijeme do vymazané a vysypané formy. Krok 4: Upečeme při 180°C. Vpíchnutím špejle zkontrolujeme, zda je korpus upečený a dáme ho vychladit. Krok 5: Hmotu na pařížský krém vyšleháme šlehačem. Vychladlý korpus prořízneme, na chvíli složíme zpět a vydlabeme "pracoviště".
Pak dort krémem naplníme a potřeme i svrchu a z boků. Dáme vychladit do doby, než budeme podávat.
Hlína je z nadrobeného piškotu, kameny Milánská směs, autíčka kovová - věrné modely Siku.
Do horké zamícháme nalámanou čokoládu a pokrájené máslo. Necháme vychladnout, během chladnutí občas promícháme.
V lednici necháme do druhého dne tzv. uzrát. (Před samotným ušleháním krému ho z lednice vytáhneme a krátce necháme v teple místnosti povolit.) Krok 2: Korpus: celá vejce ušleháme s cukrem ho husté světlé pěny (nabydou a hmota zesvětlá), v závěru vešleháme i kakao. Krok 3: Na mírnější otáčky vmícháme mouku a piškot vylijeme do vymazané a vysypané formy. Krok 4: Upečeme při 180°C. Vpíchnutím špejle zkontrolujeme, zda je korpus upečený a dáme ho vychladit. Krok 5: Hmotu na pařížský krém vyšleháme šlehačem. Vychladlý korpus prořízneme, na chvíli složíme zpět a vydlabeme "pracoviště".
Pak dort krémem naplníme a potřeme i svrchu a z boků. Dáme vychladit do doby, než budeme podávat.
Hlína je z nadrobeného piškotu, kameny Milánská směs, autíčka kovová - věrné modely Siku.
Zveřejněno 8. 2. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Staveniště SIKU
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PEm2
Moje poznámka
Staveniště SIKU
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PEm2
Nejnovější recepty
Přírodní kuřecí plátky v pikantní paprikové omáčce
Přidáno před 3 hodinami
Hermelín pečený v listovém těstě
Přidáno před 17 hodinami
Nekynuté knedlíky s jahodami a kokosem
Přidáno před 18 hodinami
Jahodovo-rebarborová bublanina s rebarborovou přílohou
Přidáno před 18 hodinami
Grilovaná uzená panenka s cibulovo-třešňovým chutney
Přidáno před 18 hodinami
Cuketové rolky plněné směsí masa, zeleniny a sýra
Přidáno před 18 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Klasická bramboračka
Danakoukolova před 2 hodinami
Kedlubnové zelí
Merylas před 3 hodinami
Domácí rohlíky jako z pekárny
novakovajanna před 4 hodinami
Svěží smetanovo-bezinkový dort/řezy
pinonek před 19 hodinami
Jednoduchá bublanina
Helenecka 21 před 20 hodinami
Tvarohová jednoduchá bábovka
Jana.Vernerova před 22 hodinami
Jahodová buchta hrnková rychlá
Bigharvik před 23 hodinami
Výborné lasagne
Hansenka před 23 hodinami
Pivní výpečky s bramborovými noky
trdlo 15. 6. 2025 11:05
Ražniči v zapékací misce
Valis 15. 6. 2025 10:50
Tématické fráze:
dort staveniste,
dort staveniště recept,
siku 2018,
recepty ze siky,
staveniště dort,
recepty sika,
vaření ze siky,
čokoládový dort staveniště,
videorecept na nepečeny z dlouhych detskych piškot,
dorty pro kluky staveniste,
dort pro kluka staveniste
Suroviny:
vejce,
cukr krystal,
mouka polohrubá,
kakao,
smetana ke šlehání,
cukr krupice,
kakao,
čokoláda na vaření,
máslo,
piškoty dlouhé
Komentáře (15)
Párkrát jsem ten tvůj krásný okatý poklad viděla
A díky