Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 11 543 kJ / 2 759 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 107,35 g |
Tuky | 45,91 g |
Vláknina | 69,40 g |
Cholesterol | 1,04 g |
Sodík | 967 mg |
Sůl | 0,84 g |
Sacharidy | 446,73 g |
Postup přípravy
Krok 1: Syrové brambory oloupeme a nastrouháme. Necháme odstát vodu, kterou naběračkou odstraníme. Poté nasypeme na jemno nakrájenou cibuli, majoránku (tou nešetříme), sůl, pepř, přidáme vejce, česnek - prolisovaný, zasypeme cca 2 lžícemi hladké mouky a zamícháme. Můžeme smažit.
Krok 2: V menším hrnci na oleji osmažíme do zlatova druhou cibuli, zalijeme vývarem (případně vodou a hodíme kostku masoxu), přivedeme k varu. Chvíli povaříme a zahustíme. Používám buď granulovanou jíšku, nebo mouku, dá se udělat i to, že nejprve připravíme cibulku, tu zaprášíme polohrubou moukou, zalijeme vývarem a přivedeme k varu, necháme povařit a omáčka je hotová.
Krok 3: Čerstvé zelí nakrouháme, my děláme na hrubo do mísy. Stačí půlka z celé hlávky. Je jedno, zda je zelí bílé, či červené.
Když je dílo hotové, děláme volská oka. Výborná kombinace je k bramboráčkům i přírodní vepřové plátky. Volba je na vás.
Když je dílo hotové, děláme volská oka. Výborná kombinace je k bramboráčkům i přírodní vepřové plátky. Volba je na vás.
Zveřejněno 10. 4. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bramboráčky podle Aly
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lgmJ
Moje poznámka
Bramboráčky podle Aly
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lgmJ
Nejnovější recepty
Vaječná omeleta se sýrem a s tuňákem
Přidáno před 14 hodinami
Placičky z podmáslí
Přidáno před 16 hodinami
Karpatské lečo
Přidáno před 17 hodinami
Kotlety na tymiánu s hrachovou kaší a pečenou karotkou
Přidáno před 19 hodinami
Čalamáda ze zelí a paprik
Přidáno před 21 hodinami
Čajot restovaný s krevetami a nudlemi z jedné pánve
Přidáno před 22 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Maminčina jablečná buchta
petka.ftk před 4 minutami
Patizonová polévka s koprem a zakysankou
Kostriba před 2 hodinami
Citronová bábovka
AlenaCernik před 8 hodinami
Cuketová topinková směs
douver před 9 hodinami
Rychlá houbovo-kmínová polévka s krupicovými nočky
Sahula před 9 hodinami
Škvarkové tyčinky
HanaS92 před 10 hodinami
Kokosová roláda od IvettyG
Dyna1 před 11 hodinami
Bublanina
alenalentz před 13 hodinami
Nadýchané čokoládové muffiny
Lucie1001 před 13 hodinami
Zeleninový bulgur
Lucie1001 před 13 hodinami
Tématické fráze:
bramboracky omacka,
omáčky z bramboracky,
bramborak s vypec,
bramboráčky,
bramborak syrove zeli,
čím zahustit zelí z cerstve hlavky
Suroviny:
brambory,
cibule,
zelí červené,
česnek,
majoránka,
mouka hladká,
cibulka,
pepř,
sůl,
vejce,
vývar masový
Komentáře (24)
Hosta se zeptala a dostala vyhubovano. Ja jsem se tez chtela zeptat, ale jelikoz zde kazde zeptani znamena "rypani", radeji jsem drzela "usta", chyba! Kdo se zepta, dozvi se! Nekdy i veci, ktere by radeji nechtel slyset. Tento recept je nazornym prikladem...
Když se k němu přidá klobása, je to "po Kaplicku", s volským okem jsem neznal ale určitě zkusím. Dík, bod už je tam. První
K receptu nejsou žádné komentáře.