Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Den a noc

Hodnocení receptu je 4,0 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Maja Motti Maja Motti

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie26 381 kJ /
6 305 kcal
Bílkoviny127,48 g
Tuky350,84 g
Vláknina27,20 g
Cholesterol 1,92 g
Sodík 1,11 g
Sůl2,23 g
Sacharidy645,80 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Krém těžká paříž (připravíme den předem):
Čokoládové čočky vložíme do kastrůlku, nalijeme na ně šlehačky a dáme vařit. Jakmile začne šlehačka vřít, tak vaříme asi 1 minutu. Pak necháme vystydnout a dáme na 24 hodin do lednice, pak hned vyšleháme na plný výkon, (nabude tak 2-3x a musí být tuhá, ale nepřešlehat!)

Korpus:
Ušleháme bílky s polovinou cukru v tuhý sníh, který potom smícháme s ušlehanými žloutky s druhou polovinou cukru a olejem. Přimícháme prosátou mouku, kakao a vylijeme na plech s vyšším okrajem vyložený pečícím papírem. Dáme péci do předehřáté trouby na 180°C cca 30 - 35 minut (zkusit špejlí). Krok 2: Mezitím si připravíme druhý krém (mascarpone): mascarpone smícháme s cukrem podle chuti a přilijeme šlehačku, vše dohromady ušleháme na hladký tuhý krém. Krok 3: Vychladlý korpus rozřízneme, spodní díl natřeme krémem mascarpone, na něj naneseme krém těžká paříž a vypeckované višně v rumu. Přiklopíme druhou polovinou korpusu, zatížíme a necháme v lednici aspoň hodinu odpočinout. Poté potřeme povrch ganache nebo polijeme čokoládovou polevou a necháme zatuhnout. Nakrájíme na jednotlivé řezy a před podáváním dozdobíme šlehačkou a višní v rumu.

Zveřejněno 24. 5. 2016

Poznámka autorky Maja Motti

http://www.majamotti.eu

A pokud Vám zůstane kousek korpusu a krému, můžete udělat "dort do sklenice". Stačí prokládat kousky korpusů krémem mascarpone a krémem Paříž s višněmi. A proč? protože z kousku korpusu už se Vám zákusek nepodaří udělat - ale ve sklenici nadělá parádu a chutná stejně jako zákusek :-)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Den a noc

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ZnL5

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Den a noc

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ZnL5

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

Tématické fráze:
dort den a noc, zákusek den a noc, dort noc a den, recept den a noc, zákusek noc a den, dort den a noc recept, den a noc recept, recepty na dnu, dezert den a noc, noc a den recept, den a noc dort, nádivka z mascarpone, krem tezka pariz, recepty den a noc, den a noc zákusek, zákusek den a a noc, den a noc na dort, noc a den dort, recept na den a noc, recept na zákusek den a noc

Suroviny:
vejce, cukr krystal, mouka hladká, olej olivový, kakao, šlehačka 40%, šlehačka 33%, čokoláda, mascarpone, cukr moučkový, smetana ke šlehání, vanilkové aroma, višně v rumu, šlehačka

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu