Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zdravé a dietní müsli sušenky

Hodnocení receptu je 5,0 (29×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

ssimusshka ssimusshka

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 914 kJ /
2 369 kcal
Bílkoviny55,71 g
Tuky21,20 g
Vláknina30,00 g
Cholesterol 518 mg
Sodík 275 mg
Sůl0,90 g
Sacharidy473,94 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do proseté mouky dáme prášek do pečiva a přimícháme jemně opražené vločky. Krok 2: Přimícháme ostatní suroviny a vypracujeme těsto. Krok 3: Rukou tvoříme placičky a pokládáme na plech vyložený papírem na pečení. Krok 4: Pokud se bude těsto lepit, tak si navlhčíme ruce. Krok 5: Vložíme do předehřáté trouby na 170 st. a pečeme na cca 25 min.

Zveřejněno 11. 10. 2009

Poznámka autorky ssimusshka

Jedna sušenka (á 30g) má cca 80 kcal.

Sušenky jsou měkké, příště zkusím udělat nižší, upéct do křupava:)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/PZ2W

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/PZ2W

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (26)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Díky za recept :-) Zdravé a chutné :yes: Také jsem dala méně cukru :-p

veronika: vždy se řídíme vlastní troubou, každá peče jinak a to i dvě trouby téže značky. Teplotu v receptu bereme jen jako orientační

měla jsem je tam 15 minut a spálený ze spodu na 170° :-(

Dneska upečeno a jsou výborný :yes: :-) krapet jsem na ně zapoměla a jsou křupavější :-p posílám bodíka :-K

Díky za recept, před chvíli jsem ho zkusila a jsem naprosto spokojená :-))! A sušenky chutnaly i celý rodině, takže doporučuji, jsou vážně vynikající :yes:;-)!!

Sušenky jsem vyzkoušela a jsou suprové, vůbec nejsou tvrdé ani po týdnu a navíc báječné chutnají.Díky autorce za recept:-)

Recept se mi líbí - určitě upeču. K dotazu, zda sušenky neztvrdnou, mě napadá sušenky zabalit do alobalu a uložit do mrazničky.

super, trochu jsem si je upravila na nejdietnější variantu (bez medu, cukru a soli) a jíst se to dá :) samozřejmě s medem, kakaem, skořicí bych si pochutnala více, ale tak co se dá dělat :)

Dnes jsem zadělala na sušenky jsem moc zvědavá pak ti písnu jak nám chutnali,držím bohužel dietu a bebe už mě nebaví,jen se zeptám to si sama vymyslela,taky si nějaké peču ráda vyzkouším nové papa:-))

Narazila jsem na tady už na podobné recepty a všechny vypadají lákavě ale bojim se aby pár dní po upečení nebyly tvrdé,má s tím někdo zkušenosti,třeba upéct to jako vánoční cukroví,aby nebyly jako beton,což už se mi u podobných receptů stalo kolikrát:(

Výborné a ještě jsou málo kalorické :yes:

moc dobré. jen jsem přidala máslo, neboť mi těsto nešlo spojit... přidávám foto. Lenča:yes::-K

Marundo díky za pochvalu:-K:-K Peču ráda, a ještě radši to papkam:-p:-p

Tématické fráze:
musli susenky, musli susenky recept, dietni cukrovi, zdravé cukroví, zdravé susenky, zdravé cukroví recepty, zdravé vánoční cukroví recepty, celozrnné sušenky, dietní vánoční cukroví, celozrnné sušenky recept, müsli cukroví, musli sušenky-recept, recept na musli sušenky, musli sušenky recepty, vanocni cukrovi dietni, sušenky z musli, dietní cookies, dietní vánoční cukroví recepty, zdravé sušenky recept, zdravé musli sušenky

Suroviny:
mouka celozrnná, vločky pohankové, mouka hladká, cukr třtinový, sůl, prášek do pečiva, vejce, jogurt bílý, med, kakao, kokos, oříšky, čokoláda, skořice, rozinky, poleva

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu