Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 13 761 kJ / 3 289 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 19,40 g |
Tuky | 196,34 g |
Vláknina | 21,55 g |
Cholesterol | 255 mg |
Sodík | 205 mg |
Sůl | 0,40 g |
Sacharidy | 350,30 g |
Postup přípravy
Krok 1: V zapékací formě rozehřejeme na plotně máslo s cukrem.
Krok 2: Z omytých jablek bez jádřinců nakrájíme plátky. Jablka dáme do formy a zahříváme je s máslem a cukrem, dokud cukr nezačne karamelizovat.
Krok 3: Na pracovní ploše lehce posypané moukou, vyválíme těsto a vyřízneme z něj plát stejně velký jako zapékací forma. Těsto opatrně položíme na jablka a propícháme vidličkou.
Krok 4: Pečeme v troubě při 180°C 20-25 minut, až má těsto zlatavou barvu. Asi 10 minut je necháme vychladnout a pak překlopíme na dezertní talíř a podáváme.
Zveřejněno 19. 2. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Tarte tatin (obrácený jablkový koláč)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/LWv
Moje poznámka
Tarte tatin (obrácený jablkový koláč)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/LWv
Nejnovější recepty
Bulgur s cuketou, mrkví, fazolkami a hráškem
Přidáno před 1 hodinou
Zapečené brambory s krkovicí podle Pepy Nemravy
Přidáno před 6 hodinami
Zdravý cuketový nákyp
Přidáno před 7 hodinami
Dalgona sušenky
Přidáno před 7 hodinami
Hovězí kostky po znojemsku
Přidáno 8. 7. 2025 13:32
Pečivo z bramborového těsta
Přidáno 8. 7. 2025 08:55
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Velmi šťavnatý moučník
Kacenecka před 2 hodinami
Kuřecí kousky v lepkavé omáčce s pak choi
Marek08 před 2 hodinami
Bramboračka II.
Kajkajak před 2 hodinami
Karbanátky z ovesných vloček
Merylas před 2 hodinami
Buchtičky s krémem
Davidíček před 3 hodinami
Kuřecí játra na víně a bylinkách
Libasaba před 3 hodinami
Česneková polévka - sváteční
MartinaJonakova před 3 hodinami
Hrníčková bábovka
Ajisek před 3 hodinami
Řecké Souvlaki
Jan Nemec před 3 hodinami
Odpalované těsto na ovocné knedlíky, trochu jiné
Nadatode před 3 hodinami
Tématické fráze:
obraceny francouzsky jablecny kolac,
francouzský jablkový koláč,
obrácený jablečný koláč,
francouzký jablečný koláč,
tartin,
obrácený jablečný koláč dity p.,
francouzský jablečný koláč,
obrácený jablečný koláč s karamelem,
obrácený jablečný koláč od babičky,
francouzský obrácený jablečný koláč,
jablečné koláče jak je neznáte,
koláč tartin,
francouzký jablkový koláč,
obrácený jablečný koláč recepty,
francouzský koláč s jablky,
obrácený jablečný koláč s krémem,
jablkový koláč recept,
jablkový koláč z listového těsta,
obrácený jablečný koláč z listového těsta,
francouzský jablečný koláč obraceny
Suroviny:
těsto listové,
jablko,
máslo,
cukr
Komentáře (13)
Pakliže máte recept na tento koláč v jiném podání,budeme rádi,pokud ho sem přidáte a fotografie se zlatým zbarvením je také vítána
Neznáte technologii výroby a vhodné produkty.
Nevidím karamel, který vzniká při procesu pečení přímo pod jablíčky v pánvi, tudíž při obrácení koláče do jeho konečné podoby je zlatý!!! a ne zelený! V případě že byste měli zájem o podrobný popis, jak tento koláč připravit, můžete se na mě obrátit!