Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zapečené palačinkové balíčky s broskví a tvarohem

Hodnocení receptu je 4,9 (21×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

isindy isindy

Snadný

Suroviny

Porce: 5ks o průměru 28cm

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 681 kJ /
1 358 kcal
Bílkoviny84,44 g
Tuky42,28 g
Vláknina5,40 g
Cholesterol 835 mg
Sodík 520 mg
Sůl1,13 g
Sacharidy157,20 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Všechny suroviny na palačinky smícháme do hladkého těsta a na velké pánvi usmažíme na troše oleje palačinky (já teflon jen potřu štětcem s palmovým tukem). Krok 2: Tvaroh rozmícháme s vejcem a cukrem moučka. Krok 3: Na každou palačinku dáme hromádku sladkého tvarohu, položíme navrch polovinu broskve a palačinku zabalíme jako balíček – spoje zahneme dolů. Krok 4: Na plech dáme palačinkové balíčky, potřeme trochou oleje, posypeme krystal cukrem a na každou dáme kousek másla. Krok 5: Zapečeme v troubě předehřáté na 165°C cca 20 minut – jakmile začne povrch zlátnout a cukr lehce karamelizovat.

Zveřejněno 14. 1. 2011

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lpNr

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lpNr

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (20)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Máme s dcerkou rádi palačinky plněné,zapékané.Foto vypadá moc pěkně,takže zkouším udělat.Palačinky jsou upečené a za chvíli budu plnit.Tak jsem zvědavá na výsledek.;-)

Dělám podobné, jen do palačinkového těsta přidávám i vanilkový cukr a do tvarohu místo celého vejce jen žloutek (2)a okořením mletým badyánem a přidám rozinky a rum. Palačinky natřu tvarohem, smotám a dám do vymazaného pekáče máslem a bílky, co mi zbyly ušlehám do sněhu, přisypu asi 3 lžíce moučkového cukru a trochu kokosu a to nakydám ještě na palačinky a pak to nechám zapéct. Móc dobré!:-p:-) Dávám ti za receptík bodíky:yes::yes::yes:

výýýbornéé :yes::yes::yes:

ty fotky fakt bomba. Už se focením podobáš na Colomba. Krásný, zkusím:yes:

Koukám, Ty, když děláš palačinky, tak to vezmeš rovnou jako velkovýrobu, nasladko, naslano... ;-):yes::yes::-))

znám ještě ze školy, předem jsme je ještě polévali broskvovou vodkou:-8

Isahu kde na ty napady chodis?? Tvoje jidlo je uzasne jednoho vedle druheho:-K Posilam bodika

:-p:yes: mňam:yes::-K

Vypadá to dobře!:yes:

michsamant 15. 1. 2011 04:50
:-p:yes::yes:

suvicko, už jsem opravila, díky ;-) smazat nelze, příště případně takové info na SZ ;-) však ono to ale nevadí, nikdo není dokonalý a překlepy patří k životu :-)

Jen v Surovinach, jak mas Palacinkove testo, asi je tam preklep - da se to cist jako 30l mleka, to asi nebude spravne ;-). Chtelo by to upravit. Prosim, smazte potom tento muj komentar. Dekuji. :-K

Bajecny napad, vzdycky me laka zapekani palacinek, udeluji 8. bod. :yes::-K

Tématické fráze:
palačinky s broskvemi, zapecene palacinky s broskvemi, zapečené palačinky s tvarohem a broskvemi, zapečené palačinky s tvarohem, tvarohové palačinky recept těsto, palačinky s tvarohem a broskvemi, broskve s tvarohem, sladké recepty z broskví a tvarohem, jídlo z tvarohu, jídla z tvarohu, zacene placinky s tvarohem, zapečené maso s broskví, palačinky s tvarohem a broskvemi zapečené, zapečené palačinky, zapečené palačinky s broskvemi a tvarohu, zapečené plněné palačinky tvarohem, palačinky plněné tvarohem a zapečené, zapékané palačinky, palacinky s broskvemi recept, jídlo z broskve

Suroviny:
vejce, mléko, mouka hladká, sůl, tvaroh měkký, vejce, kompot broskvový, cukr moučkový, cukr krystal, máslo, olej

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu