Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 375 kJ / 1 285 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 51,33 g |
Tuky | 115,24 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 382 mg |
Sodík | 1,65 g |
Sůl | 4,09 g |
Sacharidy | 10,58 g |
Postup přípravy
Krok 1: Na pečícím papíře válečkem rozválíme - zmáčkneme - tři krajíčky toastového chleba, položeného vedle sebe. Na pruh, který vznikl, položíme vedle sebe plátky slaniny, na ně plátky sýra a posypeme cibulkou.
Krok 2: Pomocí papíru zamotáme roládky, ty pak uprostřed překrojíme. Půlky rolád trošku ztvarujeme v ruce (celozrnný chleba se docela drobí) a řezem nahoru pokládáme vedle sebe do menší zapékací misky, vymazané sádlem.
Krok 3: Pokapeme zbytkem rozpuštěného sádla, zasypeme parmazánem a zalijeme mlékem, ve kterém jsme vidličkou rozšlehali vajíčko, osolili a opepřili. Mléko necháme pár minut vsáknout do chleba.
Krok 4: Pečeme dokřupava asi 20 minut na 180 st. C.
Zveřejněno 21. 2. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Slaná zemlebába
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rWGE
Moje poznámka
Slaná zemlebába
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rWGE
Nejnovější recepty
Lehký bramborový salát s čerstvou zeleninou
Přidáno před 4 hodinami
Nejlahodnější sušené švestky
Přidáno před 9 hodinami
Buřtíkové plátečky s bramborem
Přidáno před 13 hodinami
Kuřecí minutka se sázenými vejci
Přidáno před 19 hodinami
Hovězí kližka na smetaně v pomalém hrnci
Přidáno před 19 hodinami
Mořská štika v křupavé bylinkové krustě
Přidáno před 20 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Svíčková na smetaně
Pozde před 1 hodinou
Hovězí na pepři
Pozde před 1 hodinou
Pečená švestková povidla
Fitulka před 1 hodinou
Francouzské brambory
jjj82 před 1 hodinou
Mleté maso s rýží a rajčaty z jedné pánve
Uttinka před 2 hodinami
Obyčejný hrnkový chleba
Lucie Hertlova před 2 hodinami
Rychlá houbovo-kmínová polévka s krupicovými nočky
essinKa před 5 hodinami
Aljašská treska s koprovou omáčkou
ZboSy před 5 hodinami
Vaječný salát s řapíkatým celerem
ZboSy před 5 hodinami
Dietni segedinska polevka
Kajkajak před 5 hodinami
Tématické fráze:
zemlebaba,
zemlebaba recept,
recept zemlebaba,
slaná baba,
kolac zemlebaba,
žemle baba,
kremrolky z toustového chleba,
jak se dělá zemle bába,
zemli baba,
slane do misky,
zemlebaba postupy,
recepty ze sádla slaná i sladká,
zemlebaba recepty,
jak se dělá zemlebaba,
zemlebába sladká,
slana pochoutka
Suroviny:
chléb toustový tmavý,
slanina anglická,
sýr uzený,
cibule sušená,
sádlo,
mléko,
vejce,
parmazán,
sůl,
pepř
Komentáře (3)