Suroviny
Porce: 4 a více
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 10 891 kJ / 2 603 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 378,99 g |
Tuky | 88,96 g |
Vláknina | 33,08 g |
Cholesterol | 1,45 g |
Sodík | 1,07 g |
Sůl | 2,52 g |
Sacharidy | 66,36 g |
Postup přípravy
Krok 1: Cibuli nakrájíme na drobno a dáme smažit na olivový olej a plátek másla. Hlídáme a občas mícháme. Ke konci vložíme nasekaný česnek a jakmile zavoní, vypneme.
Maso nakrojíme v půlce a do stran nakrajujeme a rozvineme, až vznikne přibližně stejně silný plát.
Naklepeme hladkou stranou paličky, stroužek česneku utřeme s grilovacím kořením a podélně natřeme maso prostředkem, aby bylo v každé porci trošku, potřeme lehce hořčicí, opepříme čerstvě mletým pepřem, poprášíme grilovacím kořením. Poklademe plátky slaniny. Krok 2: Vejce vyklepneme do hrnečku, rozšleháme vidličkou, trošku přisolíme, opepříme, vyklopíme hrášek bez vody a na drobno nakrájený plátek slaniny. Na malé pánvi směs rychle a lehce osmažíme na oleji a na talíři necháme zchladnout. Mezitím nakrájíme okurky podélně na půlky, cuketu na kolečka .
Zchladlou vaječnou omeletu překrojíme napůl a obě části položíme za sebou na maso (nezapomeneme obkládat tak, aby se rolovalo po vlákně a krájelo pak přes vlákno). Pak naskládáme okurky, nakonec cuketu, kterou poprášíme kořením na grilovanou zeleninu. Pevně zabalíme a svážeme potravinářským provázkem. Krok 3: Do pekáče, kde se bude roláda péci, nalijeme trochu oleje a roládu ze všech stran rychle osmahneme, aby se zatáhla - pozor, nespálit. Pak nalijeme trochu vařicí vody, posypeme roládu restovanou cibulkou s česnekem, poprášíme bujónem v prášku, přikryjeme a dáme do vyhřáté trouby (180°C) péci. Asi po čtyřiceti minutách otočíme roládu a pečeme bez přikrytí, až zezlátne. Pak ji vyndáme na talíř, můžeme ji dát do právě vypnuté trouby, aby nevystydla a na kamnech doděláme šťávu. Přikápneme olej, necháme šťávu trochu zredukovat a přidáme hladkou mouku. Pořádně rozmícháme, přilijeme vodu a vložíme kostku masoxu. Necháme provařit. Krok 4: Roládu nakrájíme na porce. Jako příloha se hodí rýže, bramborová kaše, vařené brambory, bramborové knedlíky nebo zeleninový salát.
Maso nakrojíme v půlce a do stran nakrajujeme a rozvineme, až vznikne přibližně stejně silný plát.
Naklepeme hladkou stranou paličky, stroužek česneku utřeme s grilovacím kořením a podélně natřeme maso prostředkem, aby bylo v každé porci trošku, potřeme lehce hořčicí, opepříme čerstvě mletým pepřem, poprášíme grilovacím kořením. Poklademe plátky slaniny. Krok 2: Vejce vyklepneme do hrnečku, rozšleháme vidličkou, trošku přisolíme, opepříme, vyklopíme hrášek bez vody a na drobno nakrájený plátek slaniny. Na malé pánvi směs rychle a lehce osmažíme na oleji a na talíři necháme zchladnout. Mezitím nakrájíme okurky podélně na půlky, cuketu na kolečka .
Zchladlou vaječnou omeletu překrojíme napůl a obě části položíme za sebou na maso (nezapomeneme obkládat tak, aby se rolovalo po vlákně a krájelo pak přes vlákno). Pak naskládáme okurky, nakonec cuketu, kterou poprášíme kořením na grilovanou zeleninu. Pevně zabalíme a svážeme potravinářským provázkem. Krok 3: Do pekáče, kde se bude roláda péci, nalijeme trochu oleje a roládu ze všech stran rychle osmahneme, aby se zatáhla - pozor, nespálit. Pak nalijeme trochu vařicí vody, posypeme roládu restovanou cibulkou s česnekem, poprášíme bujónem v prášku, přikryjeme a dáme do vyhřáté trouby (180°C) péci. Asi po čtyřiceti minutách otočíme roládu a pečeme bez přikrytí, až zezlátne. Pak ji vyndáme na talíř, můžeme ji dát do právě vypnuté trouby, aby nevystydla a na kamnech doděláme šťávu. Přikápneme olej, necháme šťávu trochu zredukovat a přidáme hladkou mouku. Pořádně rozmícháme, přilijeme vodu a vložíme kostku masoxu. Necháme provařit. Krok 4: Roládu nakrájíme na porce. Jako příloha se hodí rýže, bramborová kaše, vařené brambory, bramborové knedlíky nebo zeleninový salát.
Zveřejněno 21. 3. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Roláda z krůtích prsou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BGWn
Moje poznámka
Roláda z krůtích prsou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BGWn
Nejnovější recepty
Lotus poháry s ovocem
Přidáno před 2 hodinami
Rýže s brokolicí, kapií, žampiony a kukuřicí
Přidáno před 7 hodinami
Bramborové chipsy z HF
Přidáno před 10 hodinami
Grilovací marináda s polotmavým pivem
Přidáno před 19 hodinami
Kachní játra s uzeným bůčkem na bílém víně
Přidáno před 19 hodinami
Rychlé třešňové řezy v remosce
Přidáno před 22 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí v rajčatovo česnekové omáčce s krupicovými nočky
Jan Nemec před 2 hodinami
Modelovací hmota (falešný marcipán) dobrý na tvoření figurek
HanaS92 před 3 hodinami
Svíčková na smetaně
Radka.cvoligova@gmail.com před 4 hodinami
Svíčková na smetaně
Radka.cvoligova@gmail.com před 4 hodinami
Bramboračka
Kajkajak před 5 hodinami
Podmáslová buchta s jahodami a křupavou drobenkou
Ivicivi před 6 hodinami
Grilované krevety
Fitulka před 7 hodinami
Smažený sýr "bez smažení"
Fitulka před 7 hodinami
Masové koule na žampionech
Fitulka před 7 hodinami
Vepřové plátky na kmíně s rýží
Standby před 8 hodinami
Tématické fráze:
krutí roláda,
roláda z krůtího prsa,
roláda z krůty,
kruti rolada videorecept,
krůtí rolády,
kruti rolada recept,
top recepty -krutí malá prsa,
recepty na krůtí roládu,
roládky z krůtích prsou,
krutí prsa roladky,
recept na krůtí roládu videorecept,
kruty roláda,
krútí roláda top recept,
kruti rolada postup,
vařená krůtí roláda,
domácí krůtí roláda,
roláda z kuřecích prsou,
top recepty.cz krůtí malá prsa,
krůtí rolada z,
krútí malá prsa
Suroviny:
prsa krůtí,
cibule,
česnek,
olej olivový,
pepř,
koření grilovací,
bujón,
masox hovězí,
slanina,
hrášek sterilovaný,
vejce,
okurky sterilované,
cuketa,
hořčice,
sůl,
koření na grilovanou zeleninu,
máslo,
mouka hladká
Komentáře (2)