Fáš z krůtích prsou zapečený se žampiony, paprikou a cuketou
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 7 005 kJ / 1 674 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 240,15 g |
Tuky | 70,65 g |
Vláknina | 3,40 g |
Cholesterol | 700 mg |
Sodík | 2,27 g |
Sůl | 1,60 g |
Sacharidy | 18,00 g |
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
26. 11. 2010 18:31
Jahodo, budu ráda, když vyzkoušíš - opravdu to je šťavnaté, nikoli tuhé...opravdu to asi udělá ta smetana a trocha té sody a s tou slaninkou by to mohlo být
Iljuso, já vím, že křehčené maso není žádná sláva ani co se týká kvality, ani ceny ...ale občas mi v tom košíku přesto skončí
26. 11. 2010 09:35
Rodina má velmi ráda drůbeží maso - často kuře vykostím, nakutruji s trochou mléka (bez kůže), přidám sýr, dochutím solí, pepřem - vzniknout z toho takové "holandské řízky kuřecí". Peču v troubě na folii bez tuku - vcelku je to i dietní pokrm.
Co se týká křehčeného masa - je levné, neboť je "křehčeno" v nějaké "blafu" a tak se i sníží cena masa. Takže vy si vlastně kupujete např. 1 kg křehčeného masa za 70 kč, ale masa je tam 700 g + 300 g křehčícího nálevu, z čehož plyne, že tento nákup není vůbec výhodný. Poměr surovin berte jako příklad.
Takže receptíku dávám bodík, neboť tyto chutě si dovedu představit
26. 11. 2010 09:07
to je super receptík+1
26. 11. 2010 07:22
Teda to vypadá móóóc krásně a jedle , určitě vyzkouším, i když ne z křehčeného, to je moc chemické
, ukládám a posílám desátý bodík
26. 11. 2010 04:01
25. 11. 2010 23:50
mňam
25. 11. 2010 23:34
Já mám s mixovaným kuřecím špatnou zkušenost. Podle fotky to byl doslova "žravý" recept, byl to kuřecí kebab, přišla tam slanina, pivečko, česnek-samé dobrůtky, ale také na 1/2 kg 2 lžíce solamylu a bylo to hrozně tuhé, teplé se to ještě dalo, ale studené to bylo mdlé a tuhé. Myslím, že právě tím solamylem. Tehdy jsem si řekla, tak kebabe - tebe už nikdy
Ale k Tvému receptu - nevidím žádný solamyl, ani nic podobného a ta smetana možná to maso udrží šťavnaté, stojí za vyzkoušení, ale přidám tam asi tu slaninu, myslím, že to prsičkám neuškodí.
25. 11. 2010 23:04
Moc zajímavé a lákavé vyzkoušet+6
25. 11. 2010 22:31
maris, právě to se mi stalo - po rozmrazení se mi z něj ani vařit nechtělo, vůbec to nevypadalo jako hezké maso
....tak jsem se naštvala, hodila to do robota a pak přemýšlela, co s tím dál
ale je fakt, že cena je milá a v této úpravě to bylo opravdu moc dobré
25. 11. 2010 22:27
Ivo, dobrý nápad, co udělat s křehčeným masem, které je jinak docela nepoužitelné, ale občas ho mají za dobrou cenu+
25. 11. 2010 22:24
magdalenko, opravdu stačí jen použít tuto technologii posekání, není třeba ani vajíčko...je to jiné, než když maso umeleš...a má to po upečení konzistenci třeba jako bavorská sekaná, jestli ji znáš...
25. 11. 2010 22:22
A ono to mäso takto pekne drží pokope po upečení?
Krásne a zaujímavé!
25. 11. 2010 22:17
týýý brďomě to nejde ani vyslovit
ale vypadá to
čestně
25. 11. 2010 22:17
Nádherná fotka, recept stojí za vyzkoušení+
25. 11. 2010 22:15
Rebi, rozkutruji není to umleté na strojku, ale rozsekané noži do jemné hmoty jako pěna
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více

Domácí kynuté koláčky
Přidáno před 12 hodinami

Rybí filé na pórku a paprikách
Přidáno před 13 hodinami

Vepřové nudličky po asijsku z dostupných surovin
Přidáno před 22 hodinami

Hobotnica na salatu neboli salát z chobotnice (z Prostřeno)
Přidáno před 22 hodinami

Medimurská zeleninová juha (z Prostřeno)
Přidáno před 22 hodinami

Bajadera (Prostřeno)
Přidáno 25. 5. 2022 07:17
Právě bylo uvařeno:

Krkovice pečená na bramborech
uvařil/a ctomala
před 1 hodinou

Špenátové muffiny s fetou
uvařil/a AnelaKos
před 8 hodinami

Šneky z listového těsta
uvařil/a Beruna
před 11 hodinami


Rychlé jogurtové lívanečky
uvařil/a ananas71
před 11 hodinami

Křupavé chlebíčky obráceně
uvařil/a Petulice
před 12 hodinami

Kuřecí stehna pečená s rýží z jednoho pekáčku
uvařil/a KetyHu
před 12 hodinami

Cibulová polévka se smetanou a anglickou slaninou
uvařil/a Rebave
před 13 hodinami

Citronové řezy - máslové a výborné
uvařil/a magdalena66
před 13 hodinami

Zavařené vepřové maso
uvařil/a Zuzik.
před 15 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: fáš co je fáš faš recept kureci fas krůtí prsa na žampionéch kruti fas krůtí prsa recept recept na fáš krůtí prsa recepty co je to fáš masový fáš recept fáš krůtí špízy zapečené recepty faš recept krůtí prsa co je to masová fáš fáš z kuřecího masa recept na krútí prsa krutí prsa v troubě krůtí se žampiony
Suroviny: maso krůtí, smetana ke šlehání, koření čarodějka, soda jedlá, sůl, cuketa, žampióny, paprika čerstvá červená, koření grilovaná zelenina, olej olivový
Fáš z krůtích prsou zapečený se žampiony, paprikou a cuketou
Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/M9D3
16 názorů