Fáš z krůtích prsou zapečený se žampiony, paprikou a cuketou

isindy Kuchařka: isindy

Drůbeží maso 16 názorů

Suroviny

1 kg krůtího masa (použila jsem křehčená krůtí prsa)
200 ml smetany na šlehání
1 plná lžička koření Čarodějka
1/2 lžičky sody bicarbony
sůl podle chuti
1/2 menší cukety
5 větších žampionů
1 červená paprika
grilovaná zelenina koření
olivový olej
Recept si zatím oblíbilo 20 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Maso rozkutrujeme se smetanou a kořením v robotu na jemnou hmotu.

  2. Směs rozprostřeme do pekáčku vyloženého pečicím papírem (či jen vymazané lehce olejem), poklademe plátky žampionů, papriky a cukety, okořeníme grilovacím kořením, pokapeme olivovým olejem a pečeme v troubě na 200°C cca 20-30 min.

  3. Podáváme s bramborami a zeleninovou oblohou.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 7 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Fáš z krůtích prsou zapečený se žampiony, paprikou a cuketou

  • isindy isindy(autor receptu)

    Jahodo, budu ráda, když vyzkoušíš - opravdu to je šťavnaté, nikoli tuhé...opravdu to asi udělá ta smetana a trocha té sody :-) a s tou slaninkou by to mohlo být :yes::-p

    Iljuso, já vím, že křehčené maso není žádná sláva ani co se týká kvality, ani ceny :-8 ...ale občas mi v tom košíku přesto skončí ;-)

    Odpovědět

  • Iljusa Iljusa

    Rodina má velmi ráda drůbeží maso - často kuře vykostím, nakutruji s trochou mléka (bez kůže), přidám sýr, dochutím solí, pepřem - vzniknout z toho takové "holandské řízky kuřecí". Peču v troubě na folii bez tuku - vcelku je to i dietní pokrm.
    Co se týká křehčeného masa - je levné, neboť je "křehčeno" v nějaké "blafu" a tak se i sníží cena masa. Takže vy si vlastně kupujete např. 1 kg křehčeného masa za 70 kč, ale masa je tam 700 g + 300 g křehčícího nálevu, z čehož plyne, že tento nákup není vůbec výhodný. Poměr surovin berte jako příklad.
    Takže receptíku dávám bodík, neboť tyto chutě si dovedu představit ;-)

    Odpovědět

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    to je super receptík:-p:-K+1:yes:

    Odpovědět

  • xanny xanny

    Teda to vypadá móóóc krásně a jedle :-p, určitě vyzkouším, i když ne z křehčeného, to je moc chemické;-), ukládám a posílám desátý bodík:yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • michsamant michsamant

  • mysulka mysulka

    :yes::-p mňam:yes::-K

    Odpovědět

  • jahoda jahoda

    Já mám s mixovaným kuřecím špatnou zkušenost. Podle fotky to byl doslova "žravý" recept, byl to kuřecí kebab, přišla tam slanina, pivečko, česnek-samé dobrůtky, ale také na 1/2 kg 2 lžíce solamylu a bylo to hrozně tuhé, teplé se to ještě dalo, ale studené to bylo mdlé a tuhé. Myslím, že právě tím solamylem. Tehdy jsem si řekla, tak kebabe - tebe už nikdy:-D
    Ale k Tvému receptu - nevidím žádný solamyl, ani nic podobného a ta smetana možná to maso udrží šťavnaté, stojí za vyzkoušení, ale přidám tam asi tu slaninu, myslím, že to prsičkám neuškodí.
    ;-):-K:yes:

    Odpovědět

  • pipre pipre

    Moc zajímavé a lákavé vyzkoušet:yes:+6

    Odpovědět

  • isindy isindy(autor receptu)

    maris, právě to se mi stalo :-8 - po rozmrazení se mi z něj ani vařit nechtělo, vůbec to nevypadalo jako hezké maso :-// ....tak jsem se naštvala, hodila to do robota a pak přemýšlela, co s tím dál :-D:-D:-D:-D ale je fakt, že cena je milá a v této úpravě to bylo opravdu moc dobré :-)

    Odpovědět

  • maris maris

    Ivo, dobrý nápad, co udělat s křehčeným masem, které je jinak docela nepoužitelné, ale občas ho mají za dobrou cenu:yes::-)+

    Odpovědět

  • isindy isindy(autor receptu)

    magdalenko, opravdu stačí jen použít tuto technologii posekání, není třeba ani vajíčko...je to jiné, než když maso umeleš...a má to po upečení konzistenci třeba jako bavorská sekaná, jestli ji znáš...:-)

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    A ono to mäso takto pekne drží pokope po upečení?
    Krásne a zaujímavé!:yes:

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    týýý brďo:-Omě to nejde ani vyslovit:-D:-Dale vypadá to:-p:-p:yes:čestně;-):-D:yes:

    Odpovědět

  • Patricie Patricie

    :-KNádherná fotka, recept stojí za vyzkoušení+:yes::yes:

    Odpovědět

  • isindy isindy(autor receptu)

    Rebi, rozkutruji :-8 není to umleté na strojku, ale rozsekané noži do jemné hmoty jako pěna ;-)

    Odpovědět

Předchozí 1 2

Tématické fráze: fáš co je fáš faš recept kureci fas krůtí prsa na žampionéch kruti fas krůtí prsa recept recept na fáš krůtí prsa recepty co je to fáš masový fáš recept fáš krůtí špízy zapečené recepty faš recept krůtí prsa co je to masová fáš fáš z kuřecího masa recept na krútí prsa krutí prsa v troubě krůtí se žampiony