Ptáček z krůtích prsou

JanaDorazinova Kuchařka: JanaDorazinova

Doba přípravy: 20-30 min 2 porce Drůbeží maso 30 názorů

Suroviny

2 plátky z krůtích prsou
1 lžička hořčice
100 g slaniny vcelku + asi 50 g slaniny do základu
1,5 cibule
1 kus kyselé okurky
200 g kuřecí šunky vcelku
1 vajíčko
sůl
pepř popřípadě kousek masoxu -(nemusí být)
1 lžička hladké mouky na zahuštění
Recept si zatím oblíbilo 14 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Krůtí prsa naklepeme, osolíme opepříme, potřeme hořčicí. Na každý plátek položíme špalíček slaniny, špalíček kuřecí šunky, 1/4 okurky, 1/4 cibule a 1/4 vajíčka. Zbytek vajíčka přidáme po uvaření do omáčky.

  2. Ptáčky svineme, zajistíme párátky a zprudka opečeme ze všech stran na slanině a cibuli osmažené dorůžova. Opečené maso zalijeme asi 2 dcl vody a dusíme asi 20 minut.

  3. Hotové ptáčky vyjmeme a šťávu zahustíme moukou rozmíchanou v trošce vody. Nakonec přidáme nadrobno nakrájené vajíčko, které nám zbylo. Podáváme s rýží, bramborem nebo těstovinami.

Poznámka

Krůtí maso vařím poměrmě často a protože jsem zde nenašla podobné ptáčky, napadlo mne, že nebude vadit, když přidám receptík. Určitě to není nic zvláštního, ale řídím se podle toho, že se sama někdy divím, že mne jednoduché věci nenapadnou:-)

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 11 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Ptáček z krůtích prsou

  • Anna Kocikova::-D:-D;-)

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Jana Remkova::-D:-DPobavilo mě tady to nářečí:-))Strýc z Prostřední Suché u Havířova,když šel pro maso tak bylo jeho rčení"Mařo,kde mám galaty a buty,bo idu do masařa pro brostek:-OMy jsme se se švígrou mohly umlátit smíchy:-D:-DI má babička používala slovo brostek(rýfek,neboli hov.přední s kostí).Když se podaří a mají v masně pěkný,široký kousek,tak po vykostění se i ty plátky na ptáčky povedou:-)A když ne,tak menší roštěnky určitě;-):-))

    Jani,hezky jsi navařila:-p:yes:I ta šťávička vypadá mňamkovně:-K

    Odpovědět

  • Dana61 Dana61(neregistrovaný)

    povedené:yes::-D dělám také, protože ani já nemám problém se záměnou původního masa v recepturách;-)naposledy jsem je dělala z vykoštěných králičích hřbetů:-p

    Odpovědět

  • jarka skrobakova jarka skrobakova

  • maris maris

    Děkuju za vysvětlení;-):-):yes:

    Odpovědět

  • spagetka: je to to podplečí. Spagi, já nejsem "tu stela":-D, já jsem ostravačka, ale fakt to tak znám celý život pod tím názvem. Děkuji za ten odkaz;-)

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Jana Remkova: Jani, jo, ono se to totiž používá i v Polsku a vy to tam máte přeci propojené. Čisté hrudí to není, je to přední s kostí, používá se nejčastějc na polévky, vývary i na omáčky.
    Na obrázku je podplečí č. 2, ale ono záleží na tom, jak ti to řezník nabourá.
    http://www.ssss.cz/files/ucebnice_3lete_obory/pv/m...

    Odpovědět

  • maris maris

    Jana Remkova: to nevadí,:-) já jen, že jsem to nikdy neslyšela, je mi jasný, že je to nářečí, tak by mě zajímalo, co že to vlastně je;-):-))

    Odpovědět

  • Tak, mělo by to být podplečí;-)

    Odpovědět

  • maris: Já se strašně stydím:-8, musím se zeptat syna, nebo zetě, asi ano, hrudí, ale na druhé straně, i hrudí se tady prodává, tak fakt nevím. Podívám se do knížky na zabíječku.
    Spagi, myslíš?:-O Já nevím, i v Ostravě se to tak říkalo..Neznám jiný výraz:-8

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    maris: přední hovězí, pochází to z Ostravského nářečí ;-);-)

    Odpovědět

  • maris maris

    Jana Remkova: zabíjet Tě nebudu:-)), možná hrudí ?:-))

    Odpovědět

  • maris: hovězí na polévku. Uprostřed je hrubší kost, kolem dokola maso. Zabij mne, z které části býka to je, fakt teď nevím:-8, ale trochu bych to přirovnala k vepřové pleci;-)

    Odpovědět

  • maris maris

    Jana Remkova: co je to brostek ?:-O

    Odpovědět

  • majda 2: uděláš!! Já udělám ptáčky i z hovězího brostku, když budu muset!:-D:-D

    Odpovědět

Předchozí 1 2

Tématické fráze: ptáčky z krutího masa kruti ptacky recepty z krutích prsou špaňelský ptáček z krůtího masa ptáčci z krutího masa španělské ptáčky z krůtího masa krůtí prsa recept krůtí ptáčci brostek ptáček z krutiho masa krútí prsa recept z krutich prsou co z krutich prsou hovězí rýfek španělský ptáček z krůtího hovězí brostek co uvařit z krutích prsou skřipec na španělské ptáčky španělský ptáčky s krůtího masa video recepty krůtí prsa recepty

Zapomněl/a jsem heslo