Ptáček z krůtích prsou
Suroviny
Porce: 2 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 4 901 kJ / 1 171 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 50,41 g |
Tuky | 100,56 g |
Vláknina | 6,62 g |
Cholesterol | 489 mg |
Sodík | 3,49 g |
Sůl | 8,36 g |
Sacharidy | 14,67 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Krůtí maso vařím poměrmě často a protože jsem zde nenašla podobné ptáčky, napadlo mne, že nebude vadit, když přidám receptík. Určitě to není nic zvláštního, ale řídím se podle toho, že se sama někdy divím, že mne jednoduché věci nenapadnou:-)
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
17. 1. 2013 16:29
Anna Kocikova:
17. 1. 2013 14:23
Jana Remkova:Pobavilo mě tady to nářečíStrýc z Prostřední Suché u Havířova,když šel pro maso tak bylo jeho rčení"Mařo,kde mám galaty a buty,bo idu do masařa pro brostekMy jsme se se švígrou mohly umlátit smíchyI má babička používala slovo brostek(rýfek,neboli hov.přední s kostí).Když se podaří a mají v masně pěkný,široký kousek,tak po vykostění se i ty plátky na ptáčky povedouA když ne,tak menší roštěnky určitě
Jani,hezky jsi navařilaI ta šťávička vypadá mňamkovně
Jani,hezky jsi navařilaI ta šťávička vypadá mňamkovně
15. 1. 2013 10:31
povedené dělám také, protože ani já nemám problém se záměnou původního masa v recepturáchnaposledy jsem je dělala z vykoštěných králičích hřbetů
14. 1. 2013 15:20
14. 1. 2013 15:15
Děkuju za vysvětlení
14. 1. 2013 15:03
spagetka: je to to podplečí. Spagi, já nejsem "tu stela", já jsem ostravačka, ale fakt to tak znám celý život pod tím názvem. Děkuji za ten odkaz
14. 1. 2013 14:39
Jana Remkova: Jani, jo, ono se to totiž používá i v Polsku a vy to tam máte přeci propojené. Čisté hrudí to není, je to přední s kostí, používá se nejčastějc na polévky, vývary i na omáčky.
Na obrázku je podplečí č. 2, ale ono záleží na tom, jak ti to řezník nabourá.
http://www.ssss.cz/files/ucebnice_3lete_obory/pv/m...
Na obrázku je podplečí č. 2, ale ono záleží na tom, jak ti to řezník nabourá.
http://www.ssss.cz/files/ucebnice_3lete_obory/pv/m...
14. 1. 2013 14:38
Jana Remkova: to nevadí, já jen, že jsem to nikdy neslyšela, je mi jasný, že je to nářečí, tak by mě zajímalo, co že to vlastně je
14. 1. 2013 14:38
Tak, mělo by to být podplečí
14. 1. 2013 14:36
maris: Já se strašně stydím, musím se zeptat syna, nebo zetě, asi ano, hrudí, ale na druhé straně, i hrudí se tady prodává, tak fakt nevím. Podívám se do knížky na zabíječku.
Spagi, myslíš? Já nevím, i v Ostravě se to tak říkalo..Neznám jiný výraz
Spagi, myslíš? Já nevím, i v Ostravě se to tak říkalo..Neznám jiný výraz
14. 1. 2013 14:33
maris: přední hovězí, pochází to z Ostravského nářečí
14. 1. 2013 14:33
Jana Remkova: zabíjet Tě nebudu, možná hrudí ?
14. 1. 2013 14:30
maris: hovězí na polévku. Uprostřed je hrubší kost, kolem dokola maso. Zabij mne, z které části býka to je, fakt teď nevím, ale trochu bych to přirovnala k vepřové pleci
14. 1. 2013 14:28
Jana Remkova: co je to brostek ?
14. 1. 2013 14:27
majda 2: uděláš!! Já udělám ptáčky i z hovězího brostku, když budu muset!
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Francouzský toust
Přidáno před 6 hodinami
Batátovo dýňová polévka bez mléka
Přidáno před 7 hodinami
Hovězí rolky ve slanině od Denisky
Přidáno 23. 4. 2024 13:54
Pudinkový pohár s ovocem
Přidáno 23. 4. 2024 13:16
„Žitné“ rohlíky s omládkem
Přidáno 23. 4. 2024 11:41
Křupavé brambory
Přidáno 23. 4. 2024 08:35
Právě bylo uvařeno:
Tvarohové věnečky s oříšky
Fitulka uvařila před 47 minutami
Linecký tvarohový koláč s pikantní marmeládou
Fitulka uvařila před 50 minutami
Rozpraskané čokoládové sušenky
Zuzka... uvařila před 1 hodinou
Rychlá celerová polévka
Miluska56 uvařila před 1 hodinou
Hrníčkové knedlíky s pažitkou
Dedula1 uvařil před 1 hodinou
Luxusní a rychlý makovník
Kocinka uvařila před 2 hodinami
Celerové karbanátky se šunkou a sýrem
Kava 2 uvařila před 2 hodinami
Kynuté ovocné knedlíky
Monica19 uvařila před 2 hodinami
Kynuté houskové knedlíky
janakrejzarova uvařila před 3 hodinami
Zelený chřest s anglickou slaninou
Katerain uvařil před 4 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Smotejte krásné španělské ptáčky. S videonávodem je to snadné
Peanut punch: Mléčný arašídový koktejl je oblíbené afrodiziakum na Jamajce, připravit ho můžete i doma jen ze dvou ingrediencí
Rákócziho řezy: Jednoduchý křehký koláč s tvarohem a marmeládou krásně dozdobí sněhová mřížka
Další recepty
Tématické fráze: ptáčky z krutího masa kruti ptacky recepty z krutích prsou špaňelský ptáček z krůtího masa ptáčci z krutího masa španělské ptáčky z krůtího masa krůtí prsa recept krůtí ptáčci brostek ptáček z krutiho masa krútí prsa recept z krutich prsou co z krutich prsou hovězí rýfek španělský ptáček z krůtího hovězí brostek co uvařit z krutích prsou skřipec na španělské ptáčky španělský ptáčky s krůtího masa video recepty krůtí prsa recepty
Suroviny: prsa krůtí, hořčice, slanina vcelku, cibule, okurky sterilované, šunka kuřecí, vejce, sůl, masox, mouka hladká
Ptáček z krůtích prsou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/w7Mg
30 názorů