Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Špaldové bagely s brusinkami

Hodnocení receptu je 4,3 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Vareniste.cz Vareniste.cz

Náročný

Doba přípravy 30 min. + 45 – 60 min. kynutí +pečení: 30 min.

30 min. + 45 – 60 min. kynutí +pečení: 30 min.

Suroviny

Porce: 6 ks

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 392 kJ /
1 767 kcal
Bílkoviny56,24 g
Tuky49,13 g
Vláknina44,30 g
Cholesterol 325 mg
Sodík 90 mg
Sůl0,20 g
Sacharidy252,80 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Droždí rozdrobte do misky a rozmíchejte s cukrem. Zalijte jednou třetinou ohřátého mléka. Z odměřeného množství mouky přidejte asi lžíci hladké špaldové mouky a vidličkou rozmíchejte. Přikryjte utěrkou a nechte vzejít kvásek. Bude to trvat asi 15 minut. Krok 2: Ve zbylém ohřátém mléce rozpusťte na kousky pokrájené máslo. Když se máslo rozpustí, rozšlehejte ve směsi žloutek. Krok 3: Obě mouky promíchejte dohromady ve větší míse se solí, skořicí a muškátovým oříškem. Brusinky překrájejte na menší kousky a přidejte k mouce. Uprostřed udělejte důlek a vylijte do něj vzešlý kvásek. Přilijte mléčnou směs a začněte vařečkou zpracovávat těsto. Těsto přendejte na lehce pomoučený vál a těsto pořádně prohněťte. Vložte zpátky do mísy, přikryjte utěrkou a nechte hodinu kynout. Krok 4: Vykynulé těsto rozdělte na 6 stejně velkých kusů. Z každého rozválejte váleček o průměru 3 cm a dlouhý asi 25 cm. Konce válečku spojte, přimáčkněte a přendejte na plech vyložený pečicím papírem. Nechte 10 – 15 minut kynout. Pak každý bagel potřete rozšlehaným vejcem a vložte do trouby předehřáté na 180 °C. Pečte asi 30 – 35 minut.

Zveřejněno 14. 1. 2018

Poznámka autorky Vareniste.cz

S čím budou bagely skvěle chutnat k snídani? Dočtete se na mém blogu i s dalšími tipy zde:http://www.vareniste.cz/spaldove-bagely-s-brusinka...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Špaldové bagely s brusinkami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/n0m4

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Špaldové bagely s brusinkami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/n0m4

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

Bagel se před pečením povaří ve sladké vodě, jinak to není bagel. Podobný tvar nestačí k použití toho pojmenování. Volské oko také nenazvu řízkem a řízek nenazývám omeleta, i když jsou všechny placaté.

Tématické fráze:
sušenky z celozrnné špaldové mouky s s brusinkami recepty, jedná třetina špaldové mouky

Suroviny:
droždí, mléko, cukr, máslo, žloutek, mouka špaldová hrubá, mouka špaldová celozrnná hladká mouka, sůl, skořice, ořech muškátový, brusinky, vejce

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu