Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Margot řez / dort se zakysanou smetanou z remosky

Hodnocení receptu je 4,5 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

recepty73 recepty73

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie13 520 kJ /
3 231 kcal
Bílkoviny72,22 g
Tuky144,14 g
Vláknina9,70 g
Cholesterol 1,22 g
Sodík 730 mg
Sůl1,99 g
Sacharidy406,47 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Korpus na remosku o průměru cca 32 cm: z mléka, 2,5 lžic cukru, kakaa a čokoládového pudinku uvaříme pudink dle návodu. Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme olej, vodu, promícháme, přisypeme mouku s kypřidlem, opět dobře promícháme a nakonec vmícháme i tuhý sníh z bílků. Krok 2: Těsto nalijeme do máslem vymazané a hrubou moukou vysypané remosky. Na těsto klademe lžící hromádky čokoládového pudinku (nevychladlého, není to nutné). Remosku zaklopíme, zapneme a pečeme cca 25 minut. Vyzkoušíme špejlí píchnout do těsta, zda nelepí. Pak korpus necháme zchladnout. Krok 3: Zakysanou smetanu smícháme s vanilkovým cukrem, nalijeme a potřeme s ní celý vršek korpusu, který pak posypeme nastrouhanou Margot čokoládou, kterou je před strouháním dobré nechat krátce zchladnout a ztuhnout v mrazáku či chladničce, aby se nám lépe strouhala. Krok 4: Řez / dort necháme nejlépe přes noc v chladnu proležet, poté pokrájíme a podáváme.

Zveřejněno 28. 4. 2018

Poznámka autora recepty73

Pokud nemáme remosku, můžeme upéct i klasicky v dortové formě v troubě, kterou předehřejeme před vložením formy na 170 stupňů a dobu pečení si po 20 minutách pohlídáme...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Margot řez / dort se zakysanou smetanou z remosky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2mlP

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Margot řez / dort se zakysanou smetanou z remosky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2mlP

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

Recept znám, ale bez margotky nahoře a s vanilkovým pudingem. Ale jsem ráda, že mohu péct v remosce.

Tématické fráze:
řezy se zakysanou smetanou, remoska recepty, řezy margot, rezi s margot, jak upect margot rezy, recept na zákusek s margot a se zakysanou smetanou, margot dort, recepty do remosky, margot řezy, řezi margot, recepty pro remosku, hruškový řez se zakysanou smetanou z prostřena

Suroviny:
vejce, cukr krupice, voda, olej, mouka polohrubá, prášek do pečiva, mléko, pudink čokoládový, kakao, cukr, smetana zakysaná, smetana, čokoláda margot

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu