Hruškový koláč se zakysanou smetanou

xpetrax Kuchařka: xpetrax

Moučníky , Dezerty, zákusky, poháry 4 názory

Suroviny

Těsto:
220 g hladké mouky
100 g másla
50 g cukru
3 lžíce studené vody
Náplň:
280 ml zakysané smetany
3 žloutky
120 g moučkového cukru
60 g hladké mouky
Na ozdobu:
3 hrušky
strouhaný kokos
Recept si zatím oblíbili 2 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Z mouky, másla, cukru a studené vody vypracujeme těsto na koláč, které vmačkáme do koláčové formy o průměru 24 cm.

  2. V míse smícháme smetanu, žloutky, cukr a mouku. Vymícháme na hladkou hmotu, kterou potom nalijeme na koláč.

  3. Hrušky oloupeme, zbavíme je jádřinců, nakrájíme na 4 díly a poté nakrájíme na plátky.

  4. Smetanovou náplň nalijeme na koláč a na ní rozložíme hrušky. Poté posypeme strouhaným kokosem a pečeme v předehřáté troubě na 170°C asi 40 minut.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 24 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Hruškový koláč se zakysanou smetanou

Tématické fráze: recept na hruškový koláč těsto se zakysanou smetanou hruskovy kolac buchta s hruskami a se zakysanou smetanou recepty na koláče se zakysanou smetanou kolac se zakysanou smetanou a hruškami kynuté koláče se zakysanou smetanou ¨koláč s hruškami a se smetanou koláč ze zakysané smetany buchta s hruškama a zakysanou smetanou koláč s hruškami se zakysanou smetanou těsto na koláč ze zakysané smetany koláč s hruškami a zakysanou smetanou kynute ze zakysanou smetanou kynutý koláč se zakysanou smetanou koláč ze žloutků kolac z hrusek studený koláč ze zakysané smetany ovocná buchta se zaysanou smetanu zakysaná smetana recepty

Zapomněl/a jsem heslo