Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pudinkový jablečník

Krásně žlutý a vanilkou vonící moučník jsme získali přidáním pudinkového prášku do těsta. Bohatá jablečná náplň, ochucená skořicí, skvěle sekunduje použitému těstu. Upečený jablečník posypeme moučkovým cukrem.

Hodnocení receptu je 4,9 (20×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Jaromira18 Jaromira18

Snadný

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 40 min

70 min (30 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 plech

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie12 500 kJ /
2 988 kcal
Bílkoviny56,69 g
Tuky125,94 g
Vláknina20,90 g
Cholesterol 1,04 g
Sodík 655 mg
Sůl1,42 g
Sacharidy396,43 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Pekáček vymažeme tukem a vysypeme polohrubou moukou. Krok 2: Žloutky umícháme s moučkovým cukrem, vanilkovými cukry a povolenou Herou do pěny. Přilijeme mléko, ve kterém jsme rozmíchali oba vanilkové pudinky. Krok 3: Z bílků ušleháme tuhý sníh, 1/4 přidáme do těsta a zamícháme. Do mouky přidáme kypřící prášek a nasypeme pomalu do těsta. Naposledy lehce přimícháme zbytek sněhu. Krok 4: Těsto rozetřeme do pekáčku, poklademe kousky nakrájených jablek a pokapeme rozpuštěným tukem. Posypeme skořicovým cukrem a dáme péci do předem vyhřáté trouby na 170°C na 40 minut. Necháme vychladnout a nakrájíme. Nakonec posypeme moučkovým cukrem.

TIP: Jak na domácí skořicový cukr

Zveřejněno 23. 11. 2018

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pudinkový jablečník

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1AA3

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pudinkový jablečník

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1AA3

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Michaela Medkova: moc a moc vám děkuji.:-K:-K:-K

Lenika: Děkuji, máte ho nádherný.:-K :-K

Dobrá buchta, rychlovka co neurazí. :yes:

Nevím, jestli autorka odpoví, ale prozkoumala jsem její recepty na pečení a VŠUDE je Hera...tam, kde bych já dala určitě máslo. Má to nějaký důvod? Kromě financí? Ano, jsou recepty, kde je Hera asi lepší než máslo - třeba těsto na závin, ale podle mne těch receptů je minimum.

Eja57: Já používám Heru máslová chuť , máslo také.


Michaela Medkova: Moc děkuji potěší to.

Dnes jsem pekla tento jablecnik a je moc dobrý,dekuji za recept:-K

Tématické fráze:
jablečník recept, jablečník s pudinkem, jablecnik s ludinkem, pudinky

Suroviny:
vejce, mouka polohrubá, tuk hera, cukr moučkový, cukr vanilkový, pudink vanilkový, mléko, kypřící prášek do pečiva, jablko, tuk hera, cukr skořice

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu