

Pudinkový jablečník
Suroviny 15 porcí
- 4 vejce
- 150 g polohrubé mouky
- 100 g Hery
- 150 g moučkového cukru
- 2 vanilkové cukry
- 2 vanilkové pudinky
- 1/2 hrníčku mléka
- 1/2 kypřícího prášku do pečiva
- 600 g jablek
- 50 g rozpuštěné Hery na pokapání
- 1 skořicový cukr na posypání
Postup přípravy receptu
Pekáček vymažeme tukem a vysypeme polohrubou moukou. Žloutky umícháme s moučkovým cukrem, vanilkovými cukry a povolenou Herou do pěny. Přilijeme mléko, ve kterém jsme rozmíchali oba vanilkové pudinky. Z bílků ušleháme tuhý sníh, 1/4 přidáme do těsta a zamícháme. Do mouky přidáme kypřící prášek a nasypeme pomalu do těsta. Naposledy lehce přimícháme zbytek sněhu.
Těsto rozetřeme do pekáčku, poklademe kousky nakrájených jablek a pokapeme rozpuštěným tukem. Posypeme skořicovým cukrem a dáme péci do předem vyhřáté trouby na 170°C na 40 minut. Necháme vychladnout a nakrájíme. Nakonec posypeme moučkovým cukrem.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Pudinkový jablečník
-
Michaela Medkova: moc a moc vám děkuji.
-
Lenika: Děkuji, máte ho nádherný.
-
Dobrá buchta, rychlovka co neurazí.
-
Eja57: Já používám Heru máslová chuť , máslo také.
Michaela Medkova: Moc děkuji potěší to. -
Nevím, jestli autorka odpoví, ale prozkoumala jsem její recepty na pečení a VŠUDE je Hera...tam, kde bych já dala určitě máslo. Má to nějaký důvod? Kromě financí? Ano, jsou recepty, kde je Hera asi lepší než máslo - třeba těsto na závin, ale podle mne těch receptů je minimum.
-
Dnes jsem pekla tento jablecnik a je moc dobrý,dekuji za recept