Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Ořechová bábovka s višněmi nebo třešněmi

Hodnocení receptu je 4,9 (25×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Merylas Merylas

Snadný

Doba přípravy 75 min Doba přípravy: 25 min Doba tepelné úpravy: 50 min

75 min (25 min příprava + 50 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 kus

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie15 646 kJ /
3 739 kcal
Bílkoviny84,27 g
Tuky163,44 g
Vláknina15,70 g
Cholesterol 1,29 g
Sodík 605 mg
Sůl2,05 g
Sacharidy475,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Bábovkovou formu vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Krok 2: Vejce ušleháme s oběma cukry do bělavé a husté pěny. Při nejnižší rychlosti šlehače zašleháme smetanu a pak už zlehka vmícháme prosátou mouku smíchanou s práškem do pečiva a s jemně nastrouhanými ořechy. Krok 3: Připravenou formu střídavě plníme těstem a okapaným ovocem bez pecek, které ještě trochu posypeme hrubou moukou. Krok 4: Formu vložíme do předehřáté trouby a zvolna upečeme. Orientačně 50 minut na cca 160-165 °C. Ke konci zkoušíme propečenost špejlí. Krok 5: Bábovku krátce po upečení vyklopíme, necháme vychladnout a na povrchu pocukrujeme.

Zveřejněno 10. 3. 2019

Poznámka autorky Merylas

Zdroj receptu: Vaříme krok za krokem. Původní recept byl s třešněmi, já jsem použila domácí zavařené a vypeckované višně ve vlastní šťávě. Jinak kompot je k sehnání např. v Lídlu. Třešně by ale byly chuťově jemnější. Příště bych dávala více ovoce do horní poloviny těsta, přece jen ovoce ve formě dost kleslo ke dnu.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/v0Yr

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/v0Yr

Komentáře (6)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

citronek: Taky možnost. :-):yes:

použila jsem višně naložené na griotku<3

Frantiska: Zdravím, tuto formu jsem koupila snad před cca 10 - 12 léty v Lídlu. Pak jsem chtěla ještě jednu, jako dárek, ale už jsem nesehnala. Je opravdu kvalitní a celou dobu slouží k mé plné spokojenosti.:-K

Krásná forma, mužů se zeptat odkud je?

Tématické fráze:
ořechová bábovka, ořechov, bábovka s višněmi, bábovka s třešněmi, recept na ořechová bábovka, orecgova babovka s boruvkana, ořechovábábovka z višněmi, třešně recepty

Suroviny:
vejce, cukr krupice, cukr vanilkový, smetana ke šlehání, mouka hladká, ořechy vlašské, prášek do pečiva, kompot, mouka hrubá, tuk, mouka hrubá, cukr moučkový, cukr vanilkový

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu