Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kedlubnový krém s krůtími játry

Milovníci krémových polévek zbystřete, tato polévka je pro vás jako stvořená. Jemný smetanový krém z kedluben na talíři perfektně doplní restovaná krůtí játra společně s ředkvičkami.

Hodnocení receptu je 4,8 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

maris maris

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 30 min

40 min (10 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 168 kJ /
1 235 kcal
Bílkoviny76,92 g
Tuky79,86 g
Vláknina11,70 g
Cholesterol 1,70 g
Sodík 387 mg
Sůl1,14 g
Sacharidy46,35 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Šalotky oloupeme a nakrájíme najemno. Kedlubny oloupeme a nakrájíme na kousky. Krok 2: V hrnci rozehřejeme máslo, přidáme nakrájené šalotky, krátce osmahneme, přisypeme mouku a zalijeme vývarem. Rozšleháme a přivedeme k varu. Krok 3: Vložíme kedlubny a vaříme cca 20 minut. Ke konci vaření zjemníme polévku smetanou a dochutíme solí. Rozmixujeme ji na jemný krém. Krok 4: Ředkvičky nakrájíme. Játra očistíme, nakrájíme na velikost sousta. V pánvi rozehřejeme trochu oleje a játra na něm orestujeme. Krok 5: Před koncem přidáme nakrájené ředkvičky, které jen prohřejeme. Vyndáme z pánve, osušíme papírovou utěrkou a mírně osolíme a opepříme. Krok 6: Polévku na talířích doplníme orestovanými játry, kousky ředkviček a posypeme jemně krájenou pažitkou.

Zveřejněno 15. 9. 2019

Poznámka autorky maris

Inspirace: Kluci v akci, upraveno.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kedlubnový krém s krůtími játry

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Ejo4

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kedlubnový krém s krůtími játry

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Ejo4

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

Maruško, moc mě pochvala od Tebe těší, děkuju:-K:-K

:-)<3:yes: Maru obdivuji tvé nápady a nádherné fotečky - určitě by mi i tato polévka chutnala:yes::-K

Tématické fráze:
kedlubnový krém polévka

Suroviny:
kedlubna, cibule šalotka, smetana ke šlehání, vývar zeleninový, máslo, mouka, játra krůtí, ředkvičky, olej, sůl, pepř bílý mletý, pažitka

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu