Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 29 324 kJ / 7 009 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 98,54 g |
Tuky | 444,68 g |
Vláknina | 18,00 g |
Cholesterol | 2,05 g |
Sodík | 314 mg |
Sůl | 0,63 g |
Sacharidy | 644,10 g |
Postup přípravy
Krok 1: Tuk, vejce a cukry vyšleháme. Přidáme mouku a ještě prošleháme.
Krok 2: Těsto nabereme do cukrářského pytlíku s ozdobnou špičkou a na plech vyložený pečicím papírem stříkáme malé věnečky (3-3,5cm), které ve středně vyhřáté troubě upečeme.
Krok 3: Slepujeme marmeládou a do poloviny namáčíme v čokoládové polevě.
Zveřejněno 13. 11. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Čajové věnečky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/X4Yk
Moje poznámka
Čajové věnečky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/X4Yk
Nejnovější recepty
Nutellové oříšky
Přidáno před 1 hodinou
Bramboráky s libečkem
Přidáno před 15 hodinami
Pivní cibulačka
Přidáno před 16 hodinami
Srnčí guláš
Přidáno před 17 hodinami
Smažené rybí filety s lehkým bramborovým salátem
Přidáno před 17 hodinami
Dvoubarevná vláčná bábovka
Přidáno před 22 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Americké okurky
magdalenka před 20 minutami
Jednoduchá jablečná buchta
Skunk před 1 hodinou
Hraběnčiny výborné řezy
Nanina před 2 hodinami
Jednoduché vepřo-knedlo-zelo
VeronikaRob před 10 hodinami
Rychlá buchta s tvarohem a povidly - chuť jako hanácké koláče
Tomaassss před 10 hodinami
Vláčný mrkvový dort
Ashelin před 12 hodinami
Kedlubnové zelí
Bernardy@telecom.cz před 13 hodinami
Bábovka (hrníčková, olejová)
Komberec před 15 hodinami
Tématické fráze:
čajové pečivo recept,
recepty na malé křehké sušenky ke kávě,
venecky,
venecky bez pytliku,
trene cokoladove věnečky
Suroviny:
mouka hladká,
cukr moučkový,
máslo,
cukr vanilkový,
vejce,
poleva čokoládová,
marmeláda
Komentáře (8)
No, stane se...
Podle mě je v rcp moc vajec a pokud jste použila velká vejce tak bylo na problém zaděláno - řídké těsto.
Asi už při stříkáni těsta vám korpusy nedržely tvar (ostré hranky od řezané špičky) - stačilo do těsta přidat trochu mouky a zkusit znovu...