Rajčatová polévka Italian
Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 946 kJ / 226 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 6,62 g |
| Tuky | 1,10 g |
| Vláknina | 13,76 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 69 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 42,50 g |
Postup přípravy
Krok 1: Paradajky jemne nakrojíme zhora, zospodu a vložíme ich do horúcej vody. Po pár minútach ich vytiahneme a dáme dolu šupku.
Takto očistené paradajky nakrájame na kocky. Krok 2: Na olivovom oleji (aby pokryl celý spodok hrnca) speníme do zlatista na kocky nakrájanú cibuľku, potom pridáme cesnak a krátku chvíľku opražíme s cibuľkou.
Pridáme pretlak, pomiešame, chvilku povaríme a pridáme na kocky nakrájané paradajky a znova premiešame.
Ďalej pridáme celé čierne korenie, celé nové korenie, bobkový list a jemne posypeme bazalkou alebo môžte nahradiť aj čerstvou bazalkou.
Ak je zmes moc hustá, pridáme vodu podľa potreby.
Všetko riadne premiešame,
Hrniec zakryjeme a necháme variť cca 20 min. Krok 3: Po 20 minútach vyberieme celé nové a čierne korenie (aby som to nemusela po jednom vyberať, tak používam na korenie sáčky na čaj).
Následne pridáme pol lyžičky soli a cca 3 polievkové lyžice hnedého cukru (podľa chuti).
Pomiešame a rozmixujeme.
Do polievočky pridáme kúsok mletého čierneho korenie (znova podľa chuti) a rozmixujeme. Krok 4: Takto rozmixovanú polievočku prevaríme ešte 3 minutky a mame hotovo.
Naberieme do tanieriku, vrch posypeme nastruhaným syrom alebo parmezánom. Môžme ozdobiť čerstvou bazalkou.
Takto očistené paradajky nakrájame na kocky. Krok 2: Na olivovom oleji (aby pokryl celý spodok hrnca) speníme do zlatista na kocky nakrájanú cibuľku, potom pridáme cesnak a krátku chvíľku opražíme s cibuľkou.
Pridáme pretlak, pomiešame, chvilku povaríme a pridáme na kocky nakrájané paradajky a znova premiešame.
Ďalej pridáme celé čierne korenie, celé nové korenie, bobkový list a jemne posypeme bazalkou alebo môžte nahradiť aj čerstvou bazalkou.
Ak je zmes moc hustá, pridáme vodu podľa potreby.
Všetko riadne premiešame,
Hrniec zakryjeme a necháme variť cca 20 min. Krok 3: Po 20 minútach vyberieme celé nové a čierne korenie (aby som to nemusela po jednom vyberať, tak používam na korenie sáčky na čaj).
Následne pridáme pol lyžičky soli a cca 3 polievkové lyžice hnedého cukru (podľa chuti).
Pomiešame a rozmixujeme.
Do polievočky pridáme kúsok mletého čierneho korenie (znova podľa chuti) a rozmixujeme. Krok 4: Takto rozmixovanú polievočku prevaríme ešte 3 minutky a mame hotovo.
Naberieme do tanieriku, vrch posypeme nastruhaným syrom alebo parmezánom. Môžme ozdobiť čerstvou bazalkou.
Zveřejněno 10. 2. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Rajčatová polévka Italian
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/W4EQ
Moje poznámka
Rajčatová polévka Italian
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/W4EQ
Nejnovější recepty
Domácí arašídový nugát
Přidáno před 43 minutami
Rolády z plněné tortilly
Přidáno před 12 hodinami
Plněné hvězdičky z listového těsta
Přidáno před 12 hodinami
Chuťovky s kuřecím raráškem
Přidáno před 12 hodinami
Uherské řezy z Jičínského salámu Pikant
Přidáno před 12 hodinami
Datlové kuličky
Přidáno před 16 hodinami
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vánočka II
JajkaP před 12 minutami
Houskové knedlíky z prášku do pečiva
chatrca před 1 hodinou
Rychlá rajská omáčka
MichalP před 8 hodinami
Vajíčka z trouby
Sahula před 9 hodinami
Chleba ve vajíčku jinak
Sahula před 9 hodinami
Šťouchané brambory s cibulkou a smetanou
jitka cerna před 9 hodinami
Kari s červenou čočkou a brokolicí
monyss před 10 hodinami
Vepřové maso v mrkvi
Evellinka před 10 hodinami
Pařížské rohlíčky (škaredé rohlíčky)
Fitulka před 11 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
MarieBrozova před 12 hodinami
Tématické fráze:
rajčatová polévka top recepty
Suroviny:
rajče,
cibule,
protlak rajčatový,
česnek,
koření nové koření,
pepř černý,
bobkový list,
olej olivový,
cukr třtinový,
sůl,
sušená bazalka,
sýr tvrdý
Komentáře (2)
Lze jej koupit vetsinou jen na internetu pod nazvem Jamajsky pepr a pouziva se zasadne jen v receptech hlavne kreolske - karibske kuchyne.