Rajčatová polévka Italian
Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 946 kJ / 226 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 6,62 g |
Tuky | 1,10 g |
Vláknina | 13,76 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 69 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 42,50 g |
Postup přípravy
Krok 1: Paradajky jemne nakrojíme zhora, zospodu a vložíme ich do horúcej vody. Po pár minútach ich vytiahneme a dáme dolu šupku.
Takto očistené paradajky nakrájame na kocky. Krok 2: Na olivovom oleji (aby pokryl celý spodok hrnca) speníme do zlatista na kocky nakrájanú cibuľku, potom pridáme cesnak a krátku chvíľku opražíme s cibuľkou.
Pridáme pretlak, pomiešame, chvilku povaríme a pridáme na kocky nakrájané paradajky a znova premiešame.
Ďalej pridáme celé čierne korenie, celé nové korenie, bobkový list a jemne posypeme bazalkou alebo môžte nahradiť aj čerstvou bazalkou.
Ak je zmes moc hustá, pridáme vodu podľa potreby.
Všetko riadne premiešame,
Hrniec zakryjeme a necháme variť cca 20 min. Krok 3: Po 20 minútach vyberieme celé nové a čierne korenie (aby som to nemusela po jednom vyberať, tak používam na korenie sáčky na čaj).
Následne pridáme pol lyžičky soli a cca 3 polievkové lyžice hnedého cukru (podľa chuti).
Pomiešame a rozmixujeme.
Do polievočky pridáme kúsok mletého čierneho korenie (znova podľa chuti) a rozmixujeme. Krok 4: Takto rozmixovanú polievočku prevaríme ešte 3 minutky a mame hotovo.
Naberieme do tanieriku, vrch posypeme nastruhaným syrom alebo parmezánom. Môžme ozdobiť čerstvou bazalkou.
Takto očistené paradajky nakrájame na kocky. Krok 2: Na olivovom oleji (aby pokryl celý spodok hrnca) speníme do zlatista na kocky nakrájanú cibuľku, potom pridáme cesnak a krátku chvíľku opražíme s cibuľkou.
Pridáme pretlak, pomiešame, chvilku povaríme a pridáme na kocky nakrájané paradajky a znova premiešame.
Ďalej pridáme celé čierne korenie, celé nové korenie, bobkový list a jemne posypeme bazalkou alebo môžte nahradiť aj čerstvou bazalkou.
Ak je zmes moc hustá, pridáme vodu podľa potreby.
Všetko riadne premiešame,
Hrniec zakryjeme a necháme variť cca 20 min. Krok 3: Po 20 minútach vyberieme celé nové a čierne korenie (aby som to nemusela po jednom vyberať, tak používam na korenie sáčky na čaj).
Následne pridáme pol lyžičky soli a cca 3 polievkové lyžice hnedého cukru (podľa chuti).
Pomiešame a rozmixujeme.
Do polievočky pridáme kúsok mletého čierneho korenie (znova podľa chuti) a rozmixujeme. Krok 4: Takto rozmixovanú polievočku prevaríme ešte 3 minutky a mame hotovo.
Naberieme do tanieriku, vrch posypeme nastruhaným syrom alebo parmezánom. Môžme ozdobiť čerstvou bazalkou.
Zveřejněno 10. 2. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Rajčatová polévka Italian
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/W4EQ
Moje poznámka
Rajčatová polévka Italian
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/W4EQ
Nejnovější recepty
Maminčina bažantí stehna
Přidáno před 1 hodinou
Květákové kari s fazolkami edamame
Přidáno před 2 hodinami
Uzená kuřecí stehna s baby špenátem
Přidáno před 8 hodinami
Chuťovky z listového těsta
Přidáno před 10 hodinami
Těstoviny s treskou a pepřem
Přidáno před 18 hodinami
Vepřová plec se špenátem
Přidáno 19. 10. 2025 15:32:36
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Závin tažený jablečný
Majkaa před 13 minutami
Hlíva ústřičná jako "minutka"
KrisZaezemi před 1 hodinou
Domácí kmínový chleba
KristulaT před 1 hodinou
Babiččiny blbouny
KristulaT před 1 hodinou
Kynuté buchty, plněné marmeládou
Renata1101 před 1 hodinou
Španělské ptáčky
Jan@Novy před 2 hodinami
Domácí šunka z králičího masa
Romanesku před 2 hodinami
Kuře na paprice
Kajkajak před 2 hodinami
Tažený štrúdl
Majkaa před 2 hodinami
Pomazánka ala krab (krabí tyčinky)
Nippon před 2 hodinami
Tématické fráze:
rajčatová polévka top recepty
Suroviny:
rajče,
cibule,
protlak rajčatový,
česnek,
koření nové koření,
pepř černý,
bobkový list,
olej olivový,
cukr třtinový,
sůl,
sušená bazalka,
sýr tvrdý
Komentáře (2)
Lze jej koupit vetsinou jen na internetu pod nazvem Jamajsky pepr a pouziva se zasadne jen v receptech hlavne kreolske - karibske kuchyne.