Rajčatová polévka Italian

MsMon Kuchařka: MsMon

Doba přípravy: 30 minut 4 porce Polévky 1 názor

Suroviny

5 velkých čerstvých rajčat
1 středně velká cibule
140 g rajčatového protlaku
2 stroužky česneku
15 ks nového koření
15 ks černého pepře
2 ks bobkového listu
olivový olej
třtinový cukr
sůl
bazalka sušená (čerstvá)
tvrdý sýr nebo parmezán
Recept si zatím oblíbili 2 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Paradajky jemne nakrojíme zhora, zospodu a vložíme ich do horúcej vody. Po pár minútach ich vytiahneme a dáme dolu šupku.
    Takto očistené paradajky nakrájame na kocky.

  2. Na olivovom oleji (aby pokryl celý spodok hrnca) speníme do zlatista na kocky nakrájanú cibuľku, potom pridáme cesnak a krátku chvíľku opražíme s cibuľkou.
    Pridáme pretlak, pomiešame, chvilku povaríme a pridáme na kocky nakrájané paradajky a znova premiešame.
    Ďalej pridáme celé čierne korenie, celé nové korenie, bobkový list a jemne posypeme bazalkou alebo môžte nahradiť aj čerstvou bazalkou.
    Ak je zmes moc hustá, pridáme vodu podľa potreby.
    Všetko riadne premiešame,
    Hrniec zakryjeme a necháme variť cca 20 min.

  3. Po 20 minútach vyberieme celé nové a čierne korenie (aby som to nemusela po jednom vyberať, tak používam na korenie sáčky na čaj).
    Následne pridáme pol lyžičky soli a cca 3 polievkové lyžice hnedého cukru (podľa chuti).
    Pomiešame a rozmixujeme.
    Do polievočky pridáme kúsok mletého čierneho korenie (znova podľa chuti) a rozmixujeme.

  4. Takto rozmixovanú polievočku prevaríme ešte 3 minutky a mame hotovo.
    Naberieme do tanieriku, vrch posypeme nastruhaným syrom alebo parmezánom. Môžme ozdobiť čerstvou bazalkou.

Poznámka

Dobrú chuť.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 39 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Rajčatová polévka Italian

  • bofinka bofinka

    Nazev je dost "zcestny" a tech 15 kusu noveho koreni je ponekud mimo, v italske kuchyni se s timto korenim nesetkate, natoz v rajcatove polevce.
    Lze jej koupit vetsinou jen na internetu pod nazvem Jamajsky pepr a pouziva se zasadne jen v receptech hlavne kreolske - karibske kuchyne.

    Odpovědět

Tématické fráze: rajčatová polévka top recepty