Křupavé bramboráky
Do zlatova opečené, kmínem, česnekem a majoránkou vonící křupavé placičky, to jsou bramboráky. Oblíbená klasika z několika několika surovin, patřící k levným lidovým pokrmům našich babiček a dědečků.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 027 kJ / 484 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 24,36 g |
Tuky | 15,47 g |
Vláknina | 7,70 g |
Cholesterol | 518 mg |
Sodík | 220 mg |
Sůl | 0,42 g |
Sacharidy | 58,10 g |
Postup přípravy
Krok 1: Brambory oloupeme a nastrouháme, česnek oloupeme a také nastrouháme.
Krok 2: Přidáme vejce, sůl, majoránku podle chuti. Důkladně zamícháme, aby se vše promíchalo rovnoměrně.
Krok 3: Přidáme strouhanku, aby těsto nebylo moc tekuté, ale pozor, aby nebylo ani moc husté. Strouhanku můžeme přidat místo mouky, bramboráky jsou pak křupavější.
Krok 4: Po promíchání smažíme placičky na rozpáleném oleji do zlatova.
Zveřejněno 9. 6. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Křupavé bramboráky
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1GVP
Moje poznámka
Křupavé bramboráky
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1GVP
Nejnovější recepty
Plněné bagetky s míchanými vajíčky
Přidáno před 4 hodinami
Kuřecí maso na paprice pro diabetiky bez mouky
Přidáno před 18 hodinami
Plněná kuřecí prsa s hráškem ( vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 19 hodinami
Maďarská krkovička
Přidáno před 21 hodinami
Čočka s kysaným zelím a paprikami
Přidáno 18. 5. 2025 11:05
Sýrové tousty se zeleninou
Přidáno 18. 5. 2025 10:56
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Koblížky jednotlamky (mini koblihy)
kucharka1 před 32 minutami
Dančí guláš s knedlíkem
jarekpavlica před 59 minutami
Anglické palačinky
TerkaKorduliakova před 1 hodinou
Sýrovo-bylinkové tyčky se smetanovým dipem
TAkova před 2 hodinami
Štrúdlíci ze zakysané smetany
Ivcatkoo před 2 hodinami
Čočka na kyselo
p.o.ndrousek před 3 hodinami
Babiččin voňavý kmínový chléb
Wanilor před 6 hodinami
Hovězí na červeném víně
horackovapetra před 7 hodinami
Buchtičky s krémem
Tatana61 před 14 hodinami
Pesto z pažitky
Bohunka37 před 14 hodinami
Tématické fráze:
jak se dělají bramboráky,
domácí bramboráky,
domácí bramboráky recept,
domaci bramborak,
bramboráky bez mouky,
křupavé bramboráčky,
bramboráky,
bramborak recept,
recept na bramborak,
dobré bramboráky,
dobrý bramborák,
bramboráky se strouhankou,
bramborak,
bramborák se strouhankou,
bramborák bez mouky,
zdravé bramboráky,
jak udelat bramboraky,
bramboráky recept,
jak udělat bramborak,
recepty na bramboráky
Suroviny:
brambory,
vejce,
sůl,
česnek,
majoránka,
strouhanka,
olej
Komentáře (72)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Naopak do slovenských halušek dávám dost mouky a vodu nechávám a brambory mixuji na velmi jemně.
děkuji !!!